KISS PÉTER

Full text search

KISS PÉTER
KISS PÉTER, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Ez az a műfaj, amikor a válaszadó többnyire csak a címmel ismerkedhet meg. Az ön kérdésfelvetésének az a címe, hogy: Üres szavak.
Én végiggondoltam a Fidesz-kormány időszakát, mert nyilván arra asszociáltam, a kérdése címéből nem tudván az eredeti kérdése tartalmát, hogy mi mindenre kell készülnöm a válasz kapcsán, hiszen üres szavak jellemezték a megelőző időszakot, mint ahogy most az ön kérdését is.
Ha azt kérdezi, hogy azzal az 1500 milliárd forinttal, amit Magyarország számára az európai csatlakozás mint esélyt jelenthet, lehet-e az egészségügy állapotát javítani, akkor azt mondom, hogy igen, sőt az emberi erőforrás fejlesztése és az infrastruktúra-fejlesztés is arról szól, hogy mindenki európai szolgáltatásokat kapjon.
Ha azt kérdezi, hogy sikeresnek tartjuk-e a kampányt, azt a négypárti kampányt, amelyet itt a parlamentben önökkel közösen alakítottunk ki, akkor azt kell mondjam, szintén eredményesnek, sikeresnek tartom, így értékeltük, mert magas támogatottságot kapott Magyarországon az európai csatlakozás - joggal. És ha ön is emlékszik rá, a szavazás másnapján az embereknek már több mint 70 százaléka úgy emlékezett, hogy részt vett a szavazáson - egyébként joggal -, hiszen a véleménye támogató volt.
Ön is tudja, hogy a valóságos elemzések, ez egyébként az újságokban nyilvánosságot kapott, azzal magyarázták a várakozásokhoz képest valójában alacsony részvételt, hogy az emberek eldöntöttnek tekintették a kérdést. Több mint 60 százalékuk úgy ítélte meg, hogy a részvételük nélkül is igent fog mondani az ország - ez így helyes, és ez részben természetesen a kampány eredménye is, az önök munkáját is dicséri, és természetesen az Európai Uniós Kommunikációs Közalapítványét is. Ilyen értelemben, azt hiszem, a pénz jó helyre került, Magyarország számára 1200-1500 milliárdos pénzügyi esélyt jelent, tehát sok lélegeztetőgépet, a fellélegzés lehetőségét adja meg mindannyiunk számára.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit