DOMOKOS LÁSZLÓ

Full text search

DOMOKOS LÁSZLÓ
DOMOKOS LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Az államtitkár úr hozzászólása messze nem a vita objektív és a segítő, szakértő folyamatához vezet, hanem ha megnézzük, az ön beszédének is kétharmada, tisztelt államtitkár úr, a múltról szólt, és bizony a valóságról igen keveset, hiszen az ön szavai akkor lennének igazából hitelesek, ha a pénzügyminiszter úr itt ülne ön mellett és ugyanerről beszélne, hogy márpedig a költségvetésben van pénz azokra a többletekre, amelyekre önök ígérgetnek felelőtlenül. Bizony, az a költségvetésben való múlt évi ígérgetés, ha már így aposztrofálta, ha jól emlékszem, a költségvetés múlt évi vitájában szét lett osztva valós pénzügyi háttérrel. Tehát volt fedezete a polgári kormány nyugdíjjal kapcsolatos elképzelésének, amit utána önök osztottak széjjel 19 ezer forint/hó formában. De a nagyságrendje, a fedezete természetesen ennek is, annak is megvolt, hiszen feltételezem, önök se felelőtlenül ígérgettek a 19 ezer forinttal kapcsolatban, ennek megvolt a fedezete.
Az államháztartás hiányával kapcsolatban mondok önnek egy szociáldemokrata kormányt, a németországi helyzetet nézzük meg, ha Franciaország nem megfelelő példa; ott is ugyanaz a probléma, ha a költségvetés hiánya megnő, akkor a szociális juttatásokra - így a nyugdíjasoknak - nem tudják fenntartani az országban a megszokott támogatásokat, megszorításokra kényszerül a kormány, vagy pedig csődbe megy az ország. Ezért nagyon jól tudják, hogy miután most is romlik a költségvetés helyzete, az államháztartás hiánya növekszik - kontrollálatlanul, ha úgy tetszik, önök által sem ellenőrzött módon -, nagyon nehéz akár az egészségüggyel, amiről pár órával ezelőtt vitatkoztunk, akár a nyugdíjjal kapcsolatos többlet-reálbevételekkel, többletráfodításokkal számolni, hiszen az önök szavai mögött valójában nincs pénzügyi fedezet, legfeljebb csak hitelek vannak. Ezért kell vitatkoznunk önökkel.
Köszönöm a szót. (Szórványos taps a Fidesz soraiból.)
(16.00)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit