VINCZE LÁSZLÓ

Full text search

VINCZE LÁSZLÓ
VINCZE LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm szépen. Én egy más aspektusból közelítem meg az eddig elmondottakat. A nagy egyeztető hírében tetszelgett ez a kormány a kormányváltást követően. Ez a nagy egyeztetés úgy sikerült, hogy semmiféle társadalmi vita nem zajlott, szakmai fórumon és egyeztetésen nem vitték keresztül a törvénytervezetet, nem egyeztettek a fenntartó önkormányzatokkal. Ebből azok az anomáliák következnek, ami részben a költségvetési helyzetből is adódik, hogy például egy Csongrád megyei önkormányzat által működtetett kórház már csőd közelében van, csődeljárás folyik különböző okok miatt. És lássunk csodát: nem vidékről, hanem Budapestről levezényelt, SZDSZ-hez közeli csődbiztost neveztek ki. Valószínű, hogy nem véletlen az a fajta retorika, amit az SZDSZ használ ennek a vitának a során, és nem véletlen, nem elejtett kifejezés, amit Gulyás úr az imént elmondott. Miről szól a történet? Épületekről szól, ebben az esetben is gyönyörű vízparti épületekről, arról, hogy hogyan lehet majd előkészíteni a privatizáció során egy részének az eladását, esetleges olyan privatizációt, amit talán el is lehetne kerülni.
Nem látjuk a garanciáját ezeknek a dolgoknak, félünk, hiszen már '95-ben megesett egy másik helyzetben, egy 1 milliárdos csongrádi bútorgyár esetében, amikor az MSZP-hez közel álló akkori magyar bankelnök - Medgyessy Péter úrnak hívták - vezényletével sikerült 180 ezer értékpapírért leküzdeni az országos és világhírű céget. Azóta bontják a falakat, valami kis maradványgyár hátra maradt. Ezért féltjük az önkormányzatok részéről a megyei önkormányzat által működtetett kórházunkat a szomszédságban, és félünk, hogy az évszázadok alatt összehozott értéket, épületeket s a benne lévő minden szellemi értéket esetleg majd szétverik, széthordják, szétprivatizálják egyesek, ragozhatnám tovább.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit