KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR (SZDSZ): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Talán az eddigi vitából is, illetve a címből is kiderült, hogy magam is a hét végi demonstrációval, illetve ellendemonstrációval szeretnék foglalkozni.
Teljesen egyetértek Pokorni Zoltán képviselő úrral abban, hogy ha van egy ilyen vélemény, akkor azt vitassuk meg higgadtan, és a demonstráció szervezőinek szándéka tulajdonképpen az volt, hogy a fellépésükkel társadalmi vitát indítsanak az általuk fontosnak tartott kérdésről, amilyen kérdésben egyébként szemmel láthatóan a véleményük jelentősen eltér a jelentős többség véleményétől. Hogy a saját véleményemet leszögezzem ebben, illetve a Szabad Demokraták Szövetsége álláspontját is elmondjam, mi valóban úgy ítéljük meg, hogy nem szabad kriminalizálni a lightdrogfogyasztókat, azért, mert hibát követnek el adott esetben életükben, nem szabad őket börtönnel fenyegetve egy életen keresztül megpecsételni, és ezen keresztül esetleg ellehetetleníteni a jövőbeni életüket.
A másik oldalon mi sem valljuk azt, hogy a light drogok kereskedelmét, forgalmazását szabaddá kellene tenni Magyarországon, ugyanakkor azonban erről a mi véleményünk szerint lehet és kellene is értelmes vitát folytatni, hátha a vitatkozó felek meg tudják egymást győzni. A hétvége eseményei azonban, tisztelt képviselőtársaim, az én felfogásom szerint már régen nem arról szóltak, hogy egy fontos kérdésről higgadtan, ahogy Pokorni képviselő úr is javasolta, vitát folytassunk, hanem arról szólt a tegnapi demonstráció, illetve ellendemonstráció, hogy vajon elmondhatja-e valaki szabadon a véleményét ma Magyarországon, vagy egyszerűen beléfojtják a szót azok, akik más véleményen vannak. Hadd idézzem a francia filozófust, aki azt mondta egy vitapartnerének, hogy “nem értek egyet ugyan önnel, de az életemet adnám azért, hogy elmondhassa a véleményét”.
Ezzel szemben viszont a tegnapi napon, szemmel láthatóan szervezett módon szélsőséges tömegeket vezényeltek a demonstráció helyszínére annak érdekében… (Közbeszólások a Fidesz soraiból. - Az elnök csenget.) Képviselőtársaim, a probléma az persze, hogy önöktől veszik a mintát, ahogy itt a parlamentben szoktak viselkedni, és ezt aztán persze önök nem érthetik (Taps az MSZP soraiban.), de valójában a higgadt viták ideje lenne vagy jönne el egyre inkább (Közbeszólások a Fidesz soraiból. - Az elnök csenget.), és nem pedig az óbégatásnak és az ordítozásnak…

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit