DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY egészségügyi, szociális és családügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Ugye, megengedi nekem, hogy néhány megjegyzésére - dísztribün, múlt s a többi - ne reagáljak, mert ezt méltatlannak tartom. (Közbeszólások a Fidesz soraiból.) Inkább azt ajánlanám, hogy szíveskedjék a hatályos rendelkezéseket alaposan tanulmányozni, mert akkor pontosan tudná azt, hogy a gyógyfürdő-szolgáltatásokhoz a társadalombiztosítás támogatást nyújt, mégpedig úgynevezett árhoz nyújtott támogatást, és ez ugyanolyan, mint amilyen a gyógyszer és a gyógyászati segédeszköz esetében érvényes. Itt le kell folytatni egy ártárgyalást. Az ártárgyalással kapcsolatos felhívást az egészségbiztosítás közzétette az Egészségbiztosítási Közlönyben. Ezek el is fognak indulni. Az sajnálatos, hogy ilyen ártárgyalás az önök kormányzása idején egyáltalán nem folyt, ettől nekünk még be kell tartani a szabályokat.
Egyrészt tehát valóban az a helyzet - s most már nem első alkalommal erősítjük meg -, hogy igen, a gyógyfürdő-szolgáltatások támogatása kiemelt egészségpolitikai célkitűzés, és ennek megfelelően ténylegesen több pénz áll rendelkezésre, tehát igenis, összesen van 5,44 milliárd forint erre a célra. Ez a mintegy a közfinanszírozás alapjául szolgáló összeg egészíti ki a betegek javára a társadalombiztosítás révén az árat. Azt szeretnénk elérni, hogy a biztosítottnak kizárólag csak 15 százaléknak megfelelő térítési díjat kelljen fizetni a gyógyfürdő-szolgáltatások igénybevételéért.
Igen, sokféle konfliktust kell kezelnünk a szolgáltatókkal. Az a csúszás, ami valószínűleg bekövetkezik, azt a célt szolgálja, hogy kedvezőbb helyzetbe hozzuk a biztosítottakat, a betegeket. Úgyhogy kérem a türelmét; a pénzt nem másra fogjuk elkölteni.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit