SZIJJÁRTÓ PÉTER

Full text search

SZIJJÁRTÓ PÉTER
SZIJJÁRTÓ PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Államtitkár Úr! A világméretű doppingellenes küzdelem jegyében 2003 márciusának elején Koppenhágában tartotta világkonferenciáját a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség. A rendezvényt azzal a céllal hívták össze, hogy többéves előkészület után valamennyi sportágra és sportolóra egyformán érvényes doppingszabályzatot fogadjanak el.
Az egységes doppingkódex mérföldkövet jelenthet a tiltott szerek elleni küzdelemben, mert a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a nemzetközi sportági szakszövetségek és a nemzeti kormányzati szervek végre azonos elvek szerint harcolhatnak a sport tisztaságáért és a sportolók egészségéért. A kódexet ellenzők kemény szankciókra számíthatnak, és megeshet, hogy az aláírást elmulasztó vagy megtagadó országok nem rendezhetnek világversenyeket, sőt a NOB elnökének nyilatkozata szerint az olyan nemzetek jelentkezését az olimpiákra, amelyek kormányai nem tartják magukra nézve kötelezőnek a kódex előírásait, egyszerűen nem veszik majd figyelembe.
A konferencián részt vevő országok zöme természetesen a helyszínen alá is írta a kódexet. A magyar delegáció élén ön Koppenhágában tartózkodott, azonban nem írta alá a megállapodást, arra hivatkozva, hogy még nem sikerült áttanulmányozni a már több mint fél éve előkészítés alatt álló dokumentumot.
Tisztelt Államtitkár Úr! Mindezek alapján a következőket kérdezem öntől: miért nem írta alá a magyar kormány nevében a helyszínen a doppingellenes kódexet? Miért veszélyezteti ezáltal a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium a magyar sportolók esetleges olimpiai szereplését? És ha megengedi, államtitkár úr, megkérdezném azt is, megtörtént-e már azóta az aláírás, vagy mikor tervezi azt megtenni a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium.
Várom megtisztelő válaszát. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit