SZALAY GÁBOR

Full text search

SZALAY GÁBOR
SZALAY GÁBOR gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Úr! Alig múlt két hete, hogy a kormány elfogadta a kezemben lévő országos közúthálózat-fejlesztési programot, amely a 2003-2006 közötti évek feladatairól ad részletekbe menő leltárt, és bizonyos kitekintéssel rendelkezik 2015-ig is.
Ennek a koncepciónak az egyik fő prioritása az M0-ás körgyűrű gyorsított ütemű kiépítése, pontosan Budapest átmenő forgalmának tehermentesítése céljából. Ebből a célból épül meg 2006-ig az M0-ás északi Duna-hídja, az M8-as dunaújvárosi Duna-hídja. De ugyanebből a célból kerülnek gyorsított ütemben kivitelezésre a 4-es és 10-es számú főutak, valamint az M3-as gödöllői átkötése.
Tudjuk jól, hogy természetesen az igazi megoldás az lesz, ha mind az északi híd, mind az aquincumi híd elkészül, de ön is tudja, hogy ennek az országnak az anyagi lehetőségei bizonyos korlátokat szabnak számunkra, még akkor is, ha ez a terv olyan ambiciózus forrásoldalról is, amely ezt megelőzően ismeretlen volt: 1700 milliárd forintot kívánunk közútfejlesztésre és -fenntartásra fordítani 2006-ig terjedően. Ebbe sajnos nem fér bele az M0-ás hídon túl még az aquincumi híd megépítése is; jó lenne, ha beleférne, de egyelőre nem fér bele.
Ugyanakkor tudjuk, hogy a Fővárosi Közgyűlés március 4-én hagyta jóvá azt a költségvetést, amelyben erre az évre mintegy 200 millió forintot szánt az aquincumi híd engedélyezési tervezésének elindítására. A hétéves fejlesztési tervben pedig a jövő évre további 700 millió forint szerepel. Mivel a főváros elkezdte az aquincumi Duna-híd előkészítését, már a tervezési fázisban együttműködhet főváros és kormány a hálózati kapcsolatok közös, a fővárosi és országos érdekeket is kielégítő megoldás kidolgozásában.
Ennyit tudtam mondani önnek, képviselő úr.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit