DR. PAP JÁNOS

Full text search

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Azt köszönöm szépen, hogy a 87. pontot elfogadták tőlünk, ketten is adtunk be Ivanics Ferenc képviselő úrral módosító indítványt. Ez nyilván elgépelés, tehát semmi komolyabb dolog nincs, az M0 nem ér le Mosonmagyaróvárig. Ugyan én azt gondolom, hogy Mosonmagyaróvár polgármestere nagyon örülne, ha az M0 Mosonmagyaróvárig érne, mert ezzel az elkerülést megoldanánk, Budapest is mentesülne, illetve Mosonmagyaróvárnak is megvalósulna az elkerülő úthálózata, de egyelőre még csak M1 és nem M0. Megpróbálok gyorsan haladni a módosítók között…
Tisztelt Államtitkár Úr! Van itt egy nagyon súlyos kérdés, amikor ön azt mondta, hogy ökológiai feltétel, indokoltság, hiányosságok. Lehet, hogy megkérdeztem a múltkor az általános vitában, és akkor most megkérdezem öntől ismét. Én biztos vagyok benne, hogy ön nagyon sokat járt Győrben és Mosonmagyaróváron is. Meggyőződésem, hogy az országban nincs még egy olyan hely, ahol a logisztikai központnak akkora szerepe, jelentősége és indokoltsága lenne, mint Mosonmagyaróváron. Ezzel szemben sajnálatos módon önök nem támogatják az észak-dunántúli körzetben létesítendő, országos jelentőségű logisztikai központot. Én mindent meg fogok ezért tenni, és remélem, hogy Mosonmagyaróvár polgármestere - aki az ön frakciótársa - is minden megtesz, hiszen arról beszélünk folyamatosan, hogy Mosonmagyaróvár olyan geopolitikai helyzetben van, mint még kevés város ebben az országban. Ehhez képest teljesen érthetetlen számomra, hogy miért nem létesülhet, miért nem valósulhat meg egy logisztikai központ Mosonmagyaróváron.
Elmondtam már sokszor és elmondom most újra: a határok megszűntével nyilván már nem határon túlról érkező főútról beszélhetünk, de két autópálya érkezik Mosonmagyaróvárra; ott fut össze két nemzetközi vasúthálózat, tetejében két jövőbeni gyorsforgalmú vasút érkezik Mosonmagyaróvárra. Ez egyébként magyar földön is két-, illetve háromfelé megy, főút esetében háromfelé, vasút esetében kétfelé. Hol lehet jó logisztikai központot létesíteni?!
(17.40)
Felteszem a kérdést, hol lehetne a ROLA-nál jobb, a kombinált fuvarozásra alkalmas átrakót akár a vízi, akár a vasúti közlekedésnél létesíteni Mosonmagyaróváron. Ezzel szemben van Sopronban - nem az a bajom nekem, hogy Sopronban van, öröm, hogy van Sopronban, csak gondoljon bele államtitkár úr, ma Mosonmagyaróvárra lejönnek a kamionok, és végigdübörögnek Mosonmagyaróvártól Sopronig a száz kilométeres úton csak azért, mert egy teljesen rossz elképzelés miatt Mosonmagyaróváron nem épült meg a ROLA-terminál. Azt gondolom, hogy ugyanígy nagyon hibás döntés lenne, ha Mosonmagyaróváron nem valósulna meg ez a logisztikai központ.
Látom, hogy az idő lejárt, és nem szeretném, hogy az elnök úr rámcsöngessen, úgyhogy a következő öt percben be is tudom fejezni.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit