DR. PAP JÁNOS

Full text search

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Államtitkár Úr! Az országos területrendezési tervről szóló törvény, azt gondolom, hosszú távra, legalábbis az ország arculatát úgy területrendezési szempontból, mint ahogy ön említette nagyon helyesen, és ezt én szívesen vettem, ökológiai szempontból is meghatározza, hiszen az ökológiai folyosók és az infrastruktúra-hálózat azért jelentősen befolyásolják egymást.
Ezért ez egy érdekes dolog, és ezt tulajdonképpen hiányoltam az összes többi javaslatból, csak nagyon nem lehetett vele mit kezdeni módosító indítvány szintjén, de a 110. pont szerint, amit itt Ivanics képviselő úr mondott, hogy a felsorolás nem tartalmazza az elkerüléseket, ez azért fontos számomra, mert jelen esetben akkor ez azt jelenti-e - és ez inkább kérdés, mint állítás -, hogy Mosonmagyaróvár és Bezenye vonatkozásában akkor arra kell számítani, hogy Mosonmagyaróváron nem lesz meg az az úgynevezett észak-déli elkerülő, ami, azt gondolom, elkerülhetetlen, hiszen az autópálya nem emeli le azt a forgalmat, ami ma is átmegy a városon.
Tehát, ha azt jelenti a főútkorrekció, hogy Mosonmagyaróvár és Bezenye között megmarad ugyanaz a nyomvonal, netán valami korrekcióra kerül sor, akkor ez egy nagyon szomorú és nagyon rossz dolog, és azt hiszem, hogy ahogy az előbb kezdtem, a területrendezési terv hosszú távra meghatározza az ország arculatát vagy legalábbis azokat a kereteket, amelyeken belül lehet gondolkodni. És ha ez így van, és Mosonmagyaróvár ebben nincs bent, mert nem lehet látni, hogy nincs bent - egyéb városoknál is természetesen, de én most elsősorban arról szeretnék beszélni, ami az én körzetembe tartozik -, akkor ez nagyon nagy baj lenne.
Az pedig egy további fontos kérdést vet fel, ha Mosonmagyaróvár és Bezenye között fontos a főútkorrekció, akkor szeretném önnek elmondani, hogy Bezenye és Rajka között, illetve Rajka és a határ között legalább ennyire fontos a főútkorrekció. Persze ehhez azt is tudni kell, hogy pontosan mit értünk a főútkorrekció alatt, nyomvonal-módosítást vagy a főútban, kanyarokban, egyebekben történő jelentős módosítást, mert mindegyik alá betartozik egyébként ez a bizonyos rajkai módosítás, és ilyen alapon azt gondolom, hogy igazán támogatandó és támogatható ez a javaslat, amely a 110. pontban szerepel.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit