DR. SZEKERES IMRE

Full text search

DR. SZEKERES IMRE
DR. SZEKERES IMRE, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára: Tisztelt Képviselő Urak! Tisztelt Elnök Úr! Két különböző álláspont volt, amit itt hallottunk Vincze és Farkas képviselő úrtól. Farkas képviselő úr teljesen logikusan azt vetette fel, hogy amíg nem történik meg a vésztározók pontosítása az új Vásárhelyi-tervben, nem szükséges az egyáltalán szóba jöhető területek kijelölése, mert bizonytalanságot kelthet az emberekben.
Amiről Vincze képviselő úr beszélt, teljesen más. Ő megkérdőjelezte ennek az eljárásnak az értelmét és célját. Ezért szeretném elmondani a képviselő úrnak, hogy a kormány szolnoki ülésén úgy döntött - bár az újságokban minden le van írva, és semmi titok nincs, még háromezres határozat sem -, hogy ebben az évben 2 milliárd forintot arra a célra fordít, hogy induljon el az új Vásárhelyi-terv, s ennek során kerüljön pontos meghatározásra, hogy hol lehetségesek és hol szükségesek például vésztározók. Tehát a munka elindul.
Amit azonban fontosnak tartok hangsúlyozni - és szeretném, ha nem ez a vésztározó-megoldás maradna meg csak a képviselő úrban -: a kérdés az, hogy magasítjuk-e a gátakat, előbb-utóbb áttör a Tisza, és elmossa 2 millió ember otthonát. Ez az egyik lehetőség. Ugye, nem jó? A másik lehetőség: egyidejűleg három dolgot csinálunk, erősítünk a gáton ott, ahol kell; kikotorjuk a folyó főmedrét, hogy egységnyi idő alatt több víz menjen át rajta; és ahol szükséges és indokolt, vésztározókat bocsátunk rendelkezésre, hogy a vizet ki lehessen engedni, és utána vissza lehessen engedni. Ez a három együtt 100 centiméterrel tudja apasztani a lehetséges maximális árszintet, és akkor a Tisza völgyében lakók biztonságban élhetnek. Választani kell a két megoldás között. Én az utóbbira szavazok.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit