IVANICS FERENC

Full text search

IVANICS FERENC
IVANICS FERENC (Fidesz): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A módosító javaslatokat tekintve azt gondolom, igen szorgosak voltak az ellenzéki képviselők, és nagyon szorgosak voltak azok is, akik leszavazták az ellenzéki módosító indítványokat. Én is úgy gondolom, hogy Szekeres államtitkár úr kritériumainak nagyon sok módosító indítvány megfelelt volna, ám hogy, hogy nem, a bizottsági üléseken mégsem kaptak támogatást. Remélem, hogy ebben a területrendezési tervben sikerül a végén olyan módosító indítványokat is megszavaznunk, amelyek összhangban a rendezési terv szemléletével, összhangban az adott térség településeinek akaratával, a megyei rendezési tervekkel, mégiscsak átmennek az Országgyűlés szavazógépezetén, és támogatást nyernek.
Azt gondolom, itt több olyan módosító indítvány szerepel, amelyről Pap János is említést tett, amelyek egymással összefüggésben vannak; több olyan módosító indítvány szerepel, amit én magam adtam be, pont azért, mert úgy gondolom, hogy például az ökológiai egyensúly fontos, fontos az, hogy a tájsebészetet ne a sebészethez illő módon csak a baj bekövetkezése után kelljen elvégezni, hanem már megelőzendően tudjunk cselekedni. Ezért gondolom fontosnak azt, hogy a tervezés során már tegyük lehetővé azt, hogy az adott táj karakterének megfelelő elképzelések valósulhassanak meg, illetve a tájkarakter megtartását fontosnak tartom.
Ugyanígy a bányanyitással és bányazárással kapcsolatban azt tartanám szerencsésnek, ha a bányák nem esetlegesen nyílnának, hanem meghatározott, átgondolt szándékkal, amikor már megnyitják a bányát, lássák az emberek, hogy körülbelül mi történik a bánya területén, amikor majd bezárják.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit