IVANICS FERENC

Full text search

IVANICS FERENC
IVANICS FERENC (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Kovács Zoltán képviselő úr említette, hogy Győr-Moson-Sopron megye és Veszprém megye furcsa helyzetben van a területrendezési terv szempontjából. Azt gondolom, hogy szerepelnek olyan javaslatok a módosító indítványok között, amelyek ezen a helyzeten változtatnak. A jelenlegi szituációban Győr-Moson-Sopron megyét több javaslat érinti, viszont ezek a javaslatok elmennek Győr-Moson-Sopron megye szélén. Tehát ha az 1-es utat nézzük, elvileg van Győr-Moson-Sopron megyének egy M1-ese, de az a megye főtengelyét nem érinti, és szerepel a javaslatok között egy M9-es is, ami elmegy szintén a megyéből, hiszen Sopronból egyből dél felé indul el.
Amiért én szót kértem, az az a módosító indítvány, amely a megye egyik középső településének, a városnak a helyzetét érinti, ez pedig Kapuvár városa. Kapuvár városa félúton fekszik Sopron és Győr között, és ezen a településen keresztül meglehetősen nagy forgalom bonyolódik. Egyre jobban érezhető az a forgalom, amely nemcsak kelet-nyugati irányban, hanem észak-déli irányban is érinti ezt a települést. Azt szeretnénk, hogy az Ausztriából megerősödő forgalom, amely Pomogynál érkezik be az országba és a Fertő tó keleti felén megy el, Kapuvártól egy főúti kapcsolattal csatlakozhasson az országhoz. Ezért azt kérném, hogy támogassák azt a módosító indítványt, amelyik az egyre erősebb forgalmat jelentő kapuvár-belec-celldömölki utat kétszámjegyű főúttá nyilvánítja.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit