IVANICS FERENC

Full text search

IVANICS FERENC
IVANICS FERENC (Fidesz): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Államtitkár Úr! Tisztelt Országgyűlés! Két témakörben szólnék. Az egyik a 33. ajánlásszám alatt benyújtott módosító indítványom, amelyhez ma már egy kapcsolódó módosító indítványt benyújtottam, hogy jó helyre kerüljön.
A módosító indítvány a 2. számú térképmellékletet érinti, ahol a Magyarországról kivezető gyorsforgalmi úthálózat szomszédos vagy más országok városait érintő nyilak szerepelnek. Azt javaslom, hogy írjuk ki ezeket a településeket magyarul is; tehát nemcsak magyarul, hanem magyarul is tüntessük fel. Azt gondolom, hogy egynémely esetben ez szerencsésebb lehet.
A másik még egy kitétel; tehát ez a módosító javaslat nemcsak azokat a településeket érinti, amelyek a régi Magyarországhoz, Nagy-Magyarországhoz tartoztak, hanem minden olyan települést, amelynek… - például Venezia nem volt Magyarország része sosem, sajnos, de úgy gondolom, hogy a “Velence” nevet alá lehetne írni egy kis zárójelben, hogy tudjuk, nem is csak azért, hogy tudjuk, hanem, hogy a magyar térképészeti szokásoknak megfelelően ez szerepelhessen.
A másik módosító indítvány, amelyről szólni szeretnék, a 174-es módosító indítvány. A minisztériumi képviselőkkel konzultáltam a szünetben. Úgy néz ki, hogy ezt a módosító indítványt egy kapcsolódó módosító indítvánnyal kellene megerősíteni, amelyben a “Nyitra” felirat, “Nagyszombat” felirat helyett Dunajská Streda, Dunaszerdahely szerepelne. Mivelhogy a részletes vita lezárásáig lehet kapcsolódókat benyújtani, és nem tudom, hogy az elnök úr hány hozzászólót tud a tábláján, de vélhetően már nagyon kevesen vannak, ezért azt javasolnám, vagy a jövő heti egyeztetésen, az államtitkár úr jóváhagyásával (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) ezt a pontosítást tegyük meg a térképen, vagy pedig a bizottsági ülésen bizottsági módosító indítvány keretében szerepelhessen.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit