ELNÖK (dr. Dávid Ibolya)

Full text search

ELNÖK (dr. Dávid Ibolya)
ELNÖK (dr. Dávid Ibolya): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés Házszabálya alapján a szükséges számú aláírások csatolásával Áder János, a Fidesz képviselőcsoportjából, képviselőtársaival politikai vitanap megtartását kezdeményezte “Sodródó kormányzat, bizonytalan jövő?” címmel. A politikai vita kezdeményezésére irányuló indítványt V/2337. számon kapták kézhez. Engedjék meg, hogy ismertessem a kialakított megállapodást a vita menetéről.
Először a kormány képviselőjének nyilatkozatára kerül sor 40 perces időtartamban. Ezt követik a frakciók vezérszónokainak felszólalásai 20-20 perces időkeretben, majd további felszólalásokra kerül sor a frakciók részére biztosított időkereten belül; mindezt a napirendi ajánlás időrendje is tartalmazza. A vita végén a kormány képviselőjének válaszára kerül sor 15 perces időkeretben.
Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy felhívjam figyelmüket a Házszabály időkeretre vonatkozó rendelkezéseire. Eszerint a vita közben felszólaló kormánytag beszédideje a kormánypárti képviselők idejébe számít bele. Vita közben a kétperces felszólalásokat - a személyes érintettségre történő reagálás kivételével - bele kell számítani az időkeretbe. Ugyanakkor az ügyrendi felszólalásokat nem kell beszámítani az időkeretbe.
Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselőtársaim! Most a kormány nyilatkozatára kerül sor, a napirendi ajánlás szerinti 40 perces időkeretben. László Csaba pénzügyminiszter, Görgey Gábor, a nemzeti kulturális örökség minisztere, Magyar Bálint oktatási miniszter és Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter urak ismertetik a kormány álláspontját.
Elsőként megadom a szót László Csaba pénzügyminiszter úrnak.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit