RÉVÉSZ MÁRIUSZ

Full text search

RÉVÉSZ MÁRIUSZ
RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Azt gondolom, nem véletlen, hogy már külföldön is feltűnt, hogy a kormány a kormányzás helyett az ellenzék ellenzékének szerepét játssza. Pokorni Zoltán képviselőtársam felhívta a figyelmet, hogy szerintünk nincs ez jól így, és bölcsebb lenne, ha most az elmúlt tíz hónap problémáiról és az előttünk lévő időszakról beszélnénk.
De, tisztelt képviselőtársam, nem tudom megállni, hogy az ön hozzászólása után ne mondjam el, hogy ez a kormány példátlan teljesítményt tud maga mögött tíz hónap alatt. Rágalmazásért, valótlan tények állításáért annyi miniszter és államtitkár vesztett pert az elmúlt tíz hónapban (Közbeszólás az MSZP soraiból.), mint egyetlen kormány az előző négy évben sosem. Azt hiszem, hat vagy hét államtitkár és miniszter vesztett pert, amiről a bíróság jogerősen kimondta, hogy rágalmazott, valótlant állított.
Szerintem ezt a sort nem kellene államtitkár úrnak folytatni, nem kellene az embereket sértegetni. A Széchenyi-terv pályázatain több tízezer ember kapott támogatást, ezeket az embereket ön ebben a pillanatban megsértette. Sokkal helyesebb lenne, ha államtitkár úr például a Hattyúházzal foglalkozna, vagy azzal, hogy Eörsi Mátyás perét, amit jogerősen megnyertek ellene, miért függesztették fel, vagy a Proware-rel; vagy hogy a műjégpályát miért szocialista székházban dolgozó vállalkozó építette, a tűzijátékra miért olyan vállalkozókat hívtak meg, akik családi kapcsolatban álltak egymással, a Multimédia Koncert - és még lehetne sorolni -, a pusztazámori önkormányzat, aminek több mint 200 millió forint tartozást engedtek el az ön közbenjárására.
Nem hiszem azt, hogy bármivel is közelebb kerültünk volna az átlátható közélethez. Helyes lenne, ha államtitkár úr azzal foglalkozna, amivel megbízták. (Derültség és taps a Fidesz soraiban.)
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit