DR. NYITRAI ZSOLT

Full text search

DR. NYITRAI ZSOLT
DR. NYITRAI ZSOLT (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Egy évvel, egy esztendővel ezelőtt bejelentették, hogy a szilvásváradi Szalajka-völgyben sípályát és egy hozzá való székes felvonót fognak építeni. A beruházás pénzügyi fedezetét az ÁPV Rt. általános tartalékába építették be, amelyet a 2001-es zárszámadáson el is fogadtak. A mintegy 600 millió forintos összeg az úgynevezett általános tartalék szöveges indokolásában szerepel.
A kormányváltás után a Népszabadság újságírójának kérdésére az ÁPV Rt. sajtóosztályán azt a felvilágosítást adták, hogy az összeg kikerült a költségvetésből. Arra a kérdésre nem tudtak válaszolni, hogy mi lett a szilvásváradi sípálya és felvonó fedezetével.
Tisztelt Miniszter Úr! Az említett sípályával és felvonóval kapcsolatban 2001-ben készült egy környezetvédelmi hatástanulmány, a beruházáshoz szükséges engedélyek, szakvélemények nagy része szintén elkészült. A létesítmény, amennyiben megvalósul, meghosszabbítaná az idegenforgalmi szezont Heves megyében, és ez nemcsak Szilvásváradnak, hanem az egész megyének jelentős bevételt jelentene. Az új munkahelyek teremtése, az itt eltöltött vendégéjszakák számának növekedése komoly erősítés lenne az egyébként Nyugat-Magyarországhoz képest elmaradottabb térségnek. Hasonlóan nyilatkozott erről az Észak-magyarországi Regionális Idegenforgalmi Bizottság előző és jelenlegi MSZP-s elnöke is.
Tisztelt Miniszter Úr! A beruházásnak már el kellett volna kezdődnie, ehhez képest senki nem tud semmit a sípálya és felvonó jövőjéről. Hová tűnt a szilvásváradi sípályára elkülönített pénz? Mi lett a sorsa a fedezetnek? Amennyiben ezt átcsoportosították, akkor az most milyen célt szolgál? Számíthatnak-e még Heves megye és az ország lakosai arra, hogy egyszer még megvalósul a beruházás? Mikor és milyen támogatást remélhetnek, tisztelt miniszter úr? Várom a válaszát.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit