HERBÁLY IMRE

Full text search

HERBÁLY IMRE
HERBÁLY IMRE (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Asszony! Az elmúlt években egyre sűrűbben kerültek veszélybe a Tisza mentén élők. A 2001-es tavaszi árvíz a Felső-Tiszán tragédiába torkollott. Az alsó szakaszon csak a kedvező időjárásnak, a szél- és csapadékmentességnek és a védelemben résztvevők megfeszített munkájának volt köszönhető az újabb tragédia elmaradása. Most, amikor a vízgyűjtő területen az átlagot meghaladó mennyiségű csapadék hullott, rendkívül nagy a veszélye - főleg gyors felmelegedés esetén - egy újabb, talán a 2001. évinél is nagyobb árvíznek.
Tudomásom van arról, hogy az új Vásárhelyi-terv továbbfejlesztése ezt hosszú távon kezelni kívánja, és képes is lesz a veszély kezelésére. A terv elfogadása, költségvetési forrásokkal való megerősítése azonban bizonyára sok időt vesz igénybe, ezért fontos lenne intézkedéseket tenni a Közép-Tisza-vidék védelmének megerősítésére, elsősorban a meggyengült töltések megerősítésére és az árterületek érdességének csökkentésére, amennyiben szükségesnek látszik, az ehhez szükséges költségvetési források átcsoportosítására.
A Tisza-völgyében élők megnyugtatására, különösen a Közép-Tisza-vidéken élők biztonsága érdekében érdeklődöm a miniszter asszonytól, milyen sürgős intézkedéseket kíván tenni a kormány a Tisza-völgyi, de különösképpen a közép-Tisza-vidéki árvízvédelem érdekében.
Várom megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit