BÁNKI ERIK

Full text search

BÁNKI ERIK
BÁNKI ERIK (Fidesz): Igen, igen, nem csodálom, köszönöm szépen, hiszen annyi észveszejtő dolgot hallott itt a szocialista képviselők részéről, hogy ezt már nem bírja a technika sem (Derültség az MSZP soraiban.), egyáltalán nem csodálkozom rajta. Szóval, folytatnám azt, amit elkezdtem, bár a szocialista képviselők jó része már távozott.
Bólyi Rt.-ügyben a dolgozók elbocsátásán kívül még további probléma is felvetődhet a privatizáció kapcsán, ez pedig az az integrátori szerepkör, amit eddig a Bólyi Rt. a térségben betöltött. Nyilvánvaló, hogy egy ekkora társaságnak nemcsak olyan tevékenységi körei vannak, illetve nemcsak olyan tevékenységi köröket kell fenntartani, amely piacképes és nyereséget tud termelni, hanem egy ilyen méretű cégnek, amely a térségben több mint ezer család jövőjéről gondoskodik, illetve pontosabban beszállítókkal együtt több mint kétezer család jövőjéről gondoskodik, fenn kell tartani olyan tevékenységeket is, amelyek nem feltétlenül nyereségorientáltak, gondolok itt azokra a kutatási tevékenységekre, amelyeknek köszönhetően számos kiváló magyar fajtát lehetett a Bólyi Rt. segítségével kikísérletezni, majd ezeket a kistermelőknek és magának a cégnek a tevékenységébe is beilleszteni.
Emellett azok az egyéni gazdaságok és azok a termelők, akik hosszú távú szerződéseken keresztül a saját jövőjüket látták biztosítva az rt. mint egy komoly állami cég működésében, ők számíthatnak arra, hogy a magántulajdonosok már nem ilyen szociális gondoskodást is magában foglaló elméletet gyártanak a működés hosszú távú fenntartására, hanem ők kifejezetten és kizárólag csak az egyéni profitérdekeltséget tartják szem előtt. Tehát várható az, hogy a további elbocsátások mellett azoknak a profiloknak a leépítése is megtörténik az elkövetkezendő években, ami számos kistermelőnek, magángazdálkodónak biztosította a hosszú távú megélhetést. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit