DEÁK ANDRÁS

Full text search

DEÁK ANDRÁS
DEÁK ANDRÁS (Fidesz): Igen, talán így most. Köszönöm. Megpróbáltam fegyelmezetten kivárni a soromat. Egy pontjához szeretnék hozzászólni a napirendnek, az MVM privatizálásához. De úgy látom, a szemközti oldal képviselői, akik megjegyzéseket tettek ezzel kapcsolatban, lassan elfogynak. Mielőtt még ön is elmegy, azért két dolgot szeretnék elmondani. Valóban megpróbálják privatizálni az MVM-et. Ennek egy ravasz módját eszelték ki, mert a villamosenergia-törvény nem engedi, hogy 50 százalék plusz 1 szavazatot eladhassanak belőle, de lényegében ezt megkerülve próbálja meg a kormányzat a privatizációt.
A másik dolog, amihez mindenképpen szeretnék megjegyzést tenni, hogy az ellátásbiztonsághoz a privatizációnak semmi köze nincsen. Ezek a cégek nem vállalnak semmiféle felelősséget, amelyek megvásárolták a magyar energiaipart. Egyetlenegy olyan társaság van, amelyikben ez a felelősség megvan, ez az MVM. Hogy nem politikai kérdés, amit most mondok - nagyon megörültem neki -, a mai Népszavában találtam meg ezt a cikket. “Szükség van egy erős nemzeti villamos társaságra” - ez a Népszavának egy összeállítása, amely nem vádolható kifejezetten jobboldali elfogultsággal, a szakma véleményét hozták le egy kifejezetten baloldali, legalább szociáldemokrata újságban.
Igenis nagyon fontos az MVM állami kézben tartása. Nemcsak forintokról van szó, hanem pontosan az ellátás biztonságáról, és hogy az árak elviselhetőek legyenek, mert a piac és a multinacionális cégek a profit maximalizálásában érdekeltek; nem az ellátásbiztonságban és nem abban, hogy alacsonyak legyenek az árak, ezért még egyszer mondom: nem pénzről, hanem 10 millió ember ellátásáról van szó. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Így van! - Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit