DR. GÓGL ÁRPÁD

Full text search

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Az előterjesztők közül Rogán képviselő úr elmondta a listát, hogy nem a privatizáció ellen vagyunk, hanem bizonyos vagyonelemek megfontolásáról van szó. Magam egy olyat szeretnék felsorolni, ami Szalay képviselőtársam listájába nem is kerülhetett be: ez a Club Aliga kérdése.
A Club Aliga kérdése azért különleges - és magam módosító javaslatot fogok beterjeszteni -, mert, ahogy Csiha Judit elmondta, legyen tulajdonos, ne igényeljen közpénzt, és a termék, amit ad, piacképes legyen. A Club Aliga a Kincstártól az egészségügyi tárcához, onnan a köztestületekhez került azzal a céllal, hogy működtetője legyen, hogy megtakarítást érjünk el, és a továbbképzés, a kongresszusi turizmus mint piaci termék megjelenhessen.
Miért is kitüntetett helyezés? Miért is badarság 5-8 milliárdért eladni? Amit Csiha képviselőtársam mondott, hogy visszavásárolható… Ez a családi ezüst, a Club Aliga soha többet nem vásárolható vissza; ennek az eladási szándékára már a tárca fölvette az előleget a Pénzügyminisztériumtól, és vélhetően a mentőszolgálat fejlesztésére szeretné szánni, azaz valahol egy költségvetési forráslyukat szeretne betömni. 20 ezer az éves továbbképzési kötelezettség az érvényes egészségügyi törvény szerint ma Magyarországon. Ebből két hét 20 ezer embernek bentlakásos tanfolyam kötelezettséggel jár, olyan kötelezettséggel, amelynek a forrásoldala költségvetési. Kiszámítottuk, hogy ezzel nemhogy rentábilis, hanem ha az egyensúlyt megnézzük, pozitív szaldójú ez az értékes ingatlan. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Vétek lenne eladni, úgyhogy a módosító javaslatban a listára való fölvételét fogom ajánlani. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit