DR. PAPCSÁK FERENC

Full text search

DR. PAPCSÁK FERENC
DR. PAPCSÁK FERENC (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Azt gondolom, hogy mindenképpen meg kell hogy szólaljak, bár a végén lett volna tisztem, de Tóth Károly képviselőtársam eszmefuttatására reagálni szükséges.
A Bólyi Rt. nem ajándékozása; az, ami a Bólyi Rt. esetében történt, az egy dráma, és akkor ismertessük a számokat! A Bólyi Rt.-nél 2001-ben 18 milliárd volt az árbevétel, 2002-ben 19 milliárd, 2003-ban 17 milliárd forint volt az éves árbevétel. Értékesítési ár: 4,5 milliárd. (Puch László: Dalmandot is tedd hozzá!)
Az elmúlt négy évben mind gépi beruházás, mind épületberuházás esetében minden évben a magyar állam lényegében ajándékba adott a privatizátoroknak - ott ül öntől nem messze - mintegy 1 milliárd forintot beruházási összegként, beruházási értékként.
(19.40)
Nem beszélünk egyébként a még minden évben ajándékba kapott földalapú támogatásról, a 800 millió forintról. De egyébként, ha vagyonértékelésről beszélünk, akkor én elkezdem önnek fölsorolni azokat a cégeket vagy cégrészeket, amelyeknek az értéke szinte felbecsülhetetlen. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Herceghalom! Dalmand!) Vetőmagüzem, évi 4000 tonna. Törökdombi takarmányüzem - 75 ezer tonna takarmányt képes előállítani és 40 ezer tonna szóját. Mohácsi takarmányüzem. Mohácsi dunai kikötő, 500 ezer tonna. Ennek a kikötőnek az értéke, ha most meg akarná építeni, nem 4 és fél milliárd, 10 milliárdos beruházás lenne. Kettő darab szarvasmarhatelep, három darab szarvasmarhatelep, 25 millió liter tejet állít elő, és odaadták a szomszédjának. Döbbenetes, képviselőtársam, döbbenetes! Ez nem privatizáció! (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit