DR. VERES JÁNOS

Full text search

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, most már a hangot is. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselők! Én két dolgot szeretnék ehhez a vitához most itt hozzáfűzni csak azért, hogy ne menjen tovább vakvágányon. Tévedés az a feltételezés, hogy például az említett Volán-cégek privatizációjából származó bevétel bármilyen mértékben befolyásolná a költségvetési egyensúlyt, ugyanis az új és jelenleg érvényes elszámolási rend szerint nem számít ez a bevétel a költségvetési hiány pozitív oldalán figyelembe vehető tételként. Ebből következően, ha lehet, akkor ezzel ne érveljen senki, mert ez bizonyosan nem motiválja a kormány, az ÁPV Rt. döntéseit.
A második: itt ma már elhangzott, csak úgy tűnik, mintha elfelejtették volna a képviselők, hogy a Volán-társaságok tulajdonviszonyainak az alakulását nem a mostani kormányzati ciklusban változtatták meg a privatizációs törvényben, hanem az ezt megelőző kormányzati ciklusban. Ebből következően tehát, ha lehet, akkor ezzel nem kellene érvelni. (Révész Máriusz: Az előző ciklusban változott?) Mondom, az előző ciklusban megváltozott, igen, '98 és 2002 között változott meg az, hogy milyen állami tulajdonú részaránya legyen a Volán-vállalatoknak, nem pedig 2002 óta változott meg a privatizációs törvénynek ez a része. Csak a tényszerűség kedvéért mondom, hogy ezen ne menjünk tovább, mert nem érdemes.
A harmadik megjegyzésem úgy szólna, hogy itt sokféle furcsa érv elhangzott különböző ügyekben, szeretném, ha a tényszerűség mellett maradnánk. A miniszter úr világossá tette a kormány álláspontját a privatizációs ügyekben. A kormány álláspontja alapján világossá tette, hogy miért nem értünk egyet azzal a határozati javaslattal, amit a Fidesz beterjesztett. Nem gondolom, hogy megváltozna ez az álláspont a vita végére, hiszen olyan érvek itt nem hangzottak el, amik miatt meg kellene hogy változzon. Éppen ezért ne kérjék a képviselő urak azt, hogy egyenként menjünk végig az önök által fontosnak tartott cégekkel miért foglalkozzunk kérdéskörön. Nem fogunk ezen végigmenni értelemszerűen, mert az alapkérdésben nézzük másként a világot, ez az alapkérdés pedig valószínűleg nem fog megváltozni a mai vitával.
Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit