LENGYEL ZOLTÁN

Full text search

LENGYEL ZOLTÁN
LENGYEL ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm szépen. Örülök, hogy Gőgös képviselő úr előttem szólt, úgy látom, hogy kemény tárgyi tévedésekben él. Nekem át kellett élnem egyébként, mint az egyik agrárcég igazgatósági elnökének, hogy az ÁPV Rt. MSZP-s delegáltja meglátogatta az egyébként nyereséges céget, és közölte a társaság vezetésével, az a céljuk, hogy rávegyék az ÁPV Rt. vezetését, hogy az összes veszteséges és jegyzett-tőke-arányosan nem elegendő nyereséget termelő társaságot eladják, ezt kikényszerítsék az ÁPV Rt. vezetéséből, azért, mert ez az állam számára rossz befektetés. Nos, ennyit az ajándékozásról. Akik akkor egyébként ezt a 12 agrárcéget megvették, azok jelentős hitelt vettek a nyakukba, és azt becsülettel törlesztik. (Derültség és közbeszólások az MSZP soraiban: Egy fillért nem kellett fizetni érte! - Nézzél meg már egy szerződést!)
A másik lényeges kérdés az agrárcégeknél pedig, hogy nem tudom, ki nem mondott igazat. (Zaj, közbeszólások.) Németh Imre miniszter úr, amikor azt mondta, hogy a magyar mezőgazdaságban nincsen gond, és az aszály ellenére aki jól gazdálkodik, az nyereségesen gazdálkodik; hogyan történhetett meg, hogy a tíz, állami tulajdonban levő, eddig folyamatosan jól működő társaság jelentős veszteségeket halmozott föl 2003-ban? (Zaj, közbeszólások.) Ki hazudott? Ki nem mondott akkor igazat, képviselő úr? Aki azt mondta, hogy nincsen semmi gond, vagy pedig aki azt mondja, hogy természetes dolog, hogy az Abaúji Charolais Rt. 1333 százalékos negatív eredményt produkált 2001-hez képest? (Zaj.) Valaki ebben a dologban csúsztat, valaki ebben a dologban nem mond igazat, és igaza van azoknak a képviselőtársaimnak, akik azt mondják, hogy ezek azok a társaságok, akik magukban hordozzák azokat a nemzeti értékeket, amiket halálos vétek eladni, privatizálni és nem állami kézben tartani. Megfelelő gondoskodás és megfelelő irányítás mellett ezek a társaságok nyereségesen tudnak működni. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit