MOLNÁR ALBERT

Full text search

MOLNÁR ALBERT
MOLNÁR ALBERT, a költségvetési és pénzügyi bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A költségvetési bizottság ma reggeli ülésén tárgyalta ezt az előterjesztést, és a többség - gyakorlatilag a miniszter úr által elmondott indokok alapján - úgy ítélte meg, hogy nem támogatja az előterjesztést, ezért azt javasolja a tisztelt Háznak is, hogy - mint ahogy egyébként ez a privatizáció zajlik kormányról kormányra azonos feltételek mellett - a parlament ezt ne támogassa.
Néhány gondolatot mégis elmondanék a többségi véleményből. A privatizáció nem ad hoc módon történik, hanem előre meghatározott, törvény által szabályozott keretek között zajlik. Egyébként 1998 és 2002 között hasonló módon folyt. Míg 1998-ban 121 milliárd forint, 1999-ben mintegy 160 milliárd forint bevétele volt az akkori költségvetésnek a privatizációból, de nem is a privatizáción van a hangsúly, hanem azon, hogy az állam mint a társadalmi érdekek szervezője hogyan vehet részt abban, hogy ő hozza a szabályokat, közben az állam mint résztvevője a piacnak és versenynek, ugyanott van. Ezek tehát egymást kiütik, egymástól teljesen idegenek.
Az államnak akkor kell beavatkozni a piacba és a gazdaságba, amikor ott problémák vannak. Akkor egyébként általában az államok a különböző országokban be is szoktak avatkozni. Mi úgy látjuk, hogy a jelenlegi privatizációs politika megfelel ezeknek az elveknek. Még egyszer: a többségi vélemény az volt, hogy az Országgyűlés ne támogassa a határozati javaslatot.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit