PUCH LÁSZLÓ

Full text search

PUCH LÁSZLÓ
PUCH LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Elnök úr, a kétpercesben két dolgot szeretnék mondani. Először Bábolnára egy rövid reflexió. Úgy gondolom, Bábolnán nem az a kérdés, hogy lesz-e Kecskeméten vagy Békéscsabán gyár, hanem az, hogy Magyarországon a baromfipiac és a baromfi-üzletág meg tud-e maradni vagy sem. Sokkal nagyobb kérdés ez, hisz Magyarországon mára túlkapacitás jött létre, az Európai Unióban nem versenyképes rendszerek alakultak ki. Hogy hogy és mint? Azt gondolom, kicsit távolabb vinne ez a dolog.
Azt szeretném még mondani, hogy 1999-2002 között a számvitelben jól követhetően Bábolna a teljes vagyonát elvesztette. Ettől a perctől kezdve, úgy gondolom, csak az állami források voltak képesek fenntartani ezt a céget. Képviselő úr, nyugodtan el kell menni, meg kell nézni a mérleget, és akkor a saját tőke oldalon ez rendben lesz. Az Európai Unióba való belépést követően nincs reális lehetőség arra, hogy állami forrásokból és állandó állami támogatásokból tartsuk fenn Bábolnát, mint a nagy rendszereket. Úgy gondolom, hogy amikor a kormány döntött Bábolna privatizációjáról, akkor arról is döntött, hogy esélyt ad Bábolnában egy ágazat túlélésére, és a piaci pozíciói - amit magyar állami pénzekből, forrásokból megteremtett az európai és a nemzetközi piacon - átvehetők legyenek, és a privatizáció döntő eleme, hogy a termelők, beszállítók és a feldolgozók tulajdonhoz tudjanak jutni a megmaradt bábolnai rendszereken.
Másrészt pedig úgy gondolom, az is alapvető feltétel és nagyon nagy kérdés, hogy a beszállítók meg tudják kapni a Bábolna által ki nem fizetett számláik ellenértékét. Úgy gondolom, ehhez kell az esélyt megteremteni, és ehhez az esélyhez egy út az, amit Bábolna választott.
Köszönöm szépen, két percben Bábolnáról ennyit.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit