PUCH LÁSZLÓ

Full text search

PUCH LÁSZLÓ
PUCH LÁSZLÓ (MSZP): Semmi gond. Rogán képviselő úrnak szeretném elmondani... - bár amikor elmondta a beszédét, elhagyta a termet (Rogán Antal: Itt vagyok!). Hol van? Lássam, hogy mit válaszol! Szeretném elmondani, hogy a Tocsik-ügy nem privatizációs ügy volt.
(19.30)
A Tocsik-ügy egy újraelosztási rendszer volt, ami az önkormányzatoknak járó belterületi földdel történt csibészségekkel kapcsolatos.
A bíróság Boldvai László urat jogerősen felmentette minden jogkövetkezmény alól. Tehát akkor, amikor politikustársát említi Rogán képviselő úr, akkor azt kérem figyelembe venni, hogy nem mindig van teljesen joga mindenkinek mindenkit szájára venni akkor, amikor nincs igaza.
A másik, amit szeretnék mondani: amikor a mohóságokról beszél Rogán képviselő úr - emberi mohóságról - és hogy ez az ÁPV Rt.-nél micsoda nagy disznóság. Úgy gondolom, egyetlenegy ügyet nem tud mondani, amikor az ÁPV Rt.-nél nem nyilvános árverésen, nyilvános pályázati úton történtek az értékesítések, döntő részben úgy, hogy az ár volt a meghatározó kritérium az odaítélésben. Úgy gondolom, hogy ez nagyon fontos.
Természetesen az előző kormánynál ez a probléma nem jöhetett szóba, mert amikor privatizált az előző kormány, akkor nem eladott, hanem elosztott, és átvitte a Magyar Fejlesztési Bankhoz, ahol semmilyen nyilvánossága nem volt a rendszernek. Úgy gondolom, hogy akkor beszélünk emberi mohóságról, amikor eltagadjuk, hogy mit teszünk, és a Fejlesztési Bank területén ez történt az elmúlt négy évben, és akkor, amikor az ÁPV Rt.-nél történik a privatizáció, akkor az nyilvános, a törvényeknek és az eljárási rendeknek megfelelően bármikor ellenőrizhető.
Még egy gondolatot engedjen meg, elnök úr. Amikor arról beszélünk, hogy általában milyen a privatizáció és milyennek kéne lennie a jövőképnek, úgy gondolom, hogy egy dologban egyet kell értenünk. Fontos, hogy a tartós állami vagyonra új törvényi rendelkezés szülessen. Erre a Magyar Szocialista Párt képviselőcsoportja kész, hogy ezt a pontot akár módosító indítványban benyújtsa. Úgy gondolom, hogy ez egy fontos dolog.
Viszont amikor majd beszélnénk a privatizációról (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), és egy egész estét betöltő vitát lefolytathatunk, akkor kérem, vegyük elő az ÁSZ-jelentést, dolgozzuk fel, készítsük elő bizottsági alapon, és legyen egy vitanap a privatizáció 15 évéről.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit