TATAI-TÓTH ANDRÁS

Full text search

TATAI-TÓTH ANDRÁS
TATAI-TÓTH ANDRÁS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Révész Máriusz úr fölvetette a Nemzeti Tankönyvkiadó privatizációját. Ez komolyabb kérdés annál, mintsem hogy kétperces hozzászólásban érdemben lehetne ezzel a jelentős nemzeti értékkel foglalkozni. Ugyanakkor a két percben szeretném egy mai érdekes jelenségre fölhívni a figyelmet. A mai tárgyaláson a népakarat, amikor például a sorkatonaságról volt szó, akkor egy populista dolog volt a Fidesz oldaláról, amikor a népakarat a privatizáció, tehát a Fidesz jelenlegi céljaival szemben felmutatható, akkor egy nagyon figyelemre méltó dolog.
Melyik a jó privatizáció és a rossz privatizáció? Erről a fiatalkorom egyik igazgatójának a definíciója jutott eszembe, amikor a kompromisszum és a megalkuvás közötti különbségről beszélgettünk. Azt mondta: “Megmondom én nektek, hogy van ez. A jó kompromisszum az, amit én szoktam kötni, a megalkuvás pedig az, amit ti csináltok.”
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit