TÓTH KÁROLY

Full text search

TÓTH KÁROLY
TÓTH KÁROLY (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Meg akartam várni a normál hozzászólást, de a most folyó Bábolna-vitát nem szabad kihagynom békéscsabaiként.
1. Szeretném mondani Puch Laci képviselőtársamnak is, hogy Bábolnát át kell alakítani, normális állam nem finanszírozza tartósan azt, amit csinál.
2. Valóban volt kapacitásfelesleg, de kiderült, hogy ezt a kapacitásfelesleget valódi piaci versenyben úgy hívják, hogy Hajdú-Bét, ami önként tönkrement a piacon.
3. Békéscsabát is el kell adni, értékesíteni kell, mert Bábolna rossz gazda, helytelen lenne, ha Bábolna tartósan folytatná, de annyira rossz gazda még Bábolna se lehet, és ezt még az én kormányomtól is elvárom, hogy Békéscsabát viszont működőképesen kell eladni, és nem megfosztva jogoktól, kapacitásoktól, lehetőségektől és szerkezetektől; lásd víziszárnyas vonal. Ez már nemcsak Bábolnán múlik, ez nem veszélyeztetné az iparág egészét, csak jó tulajdonosnak kellett volna lenni legalább az eladás pillanatában Bábolnának, ha egyébként nem tudott az lenni.
4. Teljesen jó az a kiírás, amely lehetővé teszi a beszállítóknak, hogy komolyan versenybe szálljanak az értékelésbe, mert 40 százalék, de ehhez talán ki kellene fizetnie Bábolnának a beszállítókat - több mint 500 millióval tartoznak csak a megyében -, mert egyébként hogy a fenébe vegyék meg, ha a pénzük ott van annál. S megint csak a rossz tulajdonos viselkedésére mondom, hogy a privatizációs vagy az értékesítési kiírásban szerepel 50 millió bánatpénz, de még azt sem hajlandók elfogadni, hogy a tartozást számítsák be.
Tehát azt gondolom, hogy Bábolnát is rendezni kell, Békéscsabát is magántulajdonon, de felelős döntéssel, és nem lehet úgy, hogy csak a térség vigye el a balhét.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit