DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Valóban, ennek a térségnek régi vágya teljesült akkor, amikor a Pinkamindszent-Heiligenbrunn közötti határátkelőhely végre megnyitásra került. Ez akkor is így van, ha még a magyar szakaszon az úttal nem tartanak ott az útépítők, hogy azt teljes szélességében és teljes mértékben lehetne használni. De tájékoztatásul szeretném elmondani, hogy májusban, hiszen május elseje óta működik ez a határátkelőhely, már több mint 12 ezer fő lépett át ezen a határátkelőhelyen, és közel 5 ezer jármű lépte át itt az államhatárt. Ez azt mutatja, hogy van valóságos igény.
A képviselő úr által megfogalmazott kérésre, tehát hogy legyen hosszabb a nyitvatartási ideje, csak tájékoztatásul szeretném elmondani, hogy eredetileg az osztrák fél egy 8 órai kezdési nyitva tartást javasolt, amit az egyeztető tárgyalások során végül is reggel 7 órára alakítottunk. Ez is mutatja, hogy a Magyar Köztársaság és a Belügyminisztérium nyitott aziránt, hogy egy jobban használható időszakban legyen nyitva ez a határátkelőhely. Tekintettel arra azonban, hogy ezt nemzetközi szerződés rögzíti, a szükséges módosításhoz a nemzetközi szerződés módosítását, kormányok által meghatározott nemzetközi szerződések módosítását kell előkészíteni.
(16.10)
Egyrészt: meg kellene ismernünk ebben a kérdésben az osztrák fél hivatalos álláspontját, hogy a nyitvatartási idő kibővítését ők hogyan fogadják. De szeretném már előrebocsátani, hogy még a rendelkezésre álló egy percben részletesebben is szeretném elmondani és megérvelni azon álláspontunkat, hogy mi egyetértünk azzal a kezdeményezéssel, amelyet a képviselő úr tett. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit