SZABÓ LAJOS

Full text search

SZABÓ LAJOS
SZABÓ LAJOS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Miniszter Asszony! Valamivel több mint két hete az Osztrák Köztársaság miniszterével együtt ön adta át a Pinkamindszent-Heiligenbrunn határátkelőt, ahol a térség többi országgyűlési képviselőjével, pártállástól függetlenül mind ott voltunk, és örültünk ennek az eseménynek. A határátkelő megnyitása jelentősen javíthatja a szomszédos országban legálisan munkát vállalók lehetőségeit, de ugyanígy a kereskedelemben, a szolgáltató szférában dolgozók érdekeit is szolgálja, de a fuvarozók, a mező- és erdőgazdaságból élők érdekei is jelentős javuláson mennek át ennek a határátkelőnek a megnyitásával.
A közúti határátkelőhely megnyitását mindkét ország részéről a regionális és lokális gazdasági és kereskedelmi szempontok mellett kulturális, valamint határforgalom-irányítási szakmai szempontok is indokolták. A határforgalom elosztása szempontjából is kedvezőbb helyzetet teremtett ennek a határátkelőnek a megnyitása, hiszen amúgy is az osztrák oldalon szűkösre csökkent a kapacitás, hiszen osztrák oldalon háromsávosra szűkül a rábafüzesi közúti átkelőhely forgalma. Ezt is csökkentheti a megnyitott határátkelő oly módon, hogy csak a nagyobb kamionok kényszerülnek azt igénybe venni, a kisebb, 7,5 tonna össztömegű, terhelésű járművek és autóbuszok részére Pinkamindszent kedvezőbb és gyorsabb átlépési lehetőséget kínál.
Igaz, ennek a feltételét még meg kell ott teremteni, hiszen az út még nem készült el teljesen, a szerződés szerint őszig, októberig ez megtörténik. Azt, hogy ezek a hatások mind kedvezőbbek legyenek, nagyban tudná javítani az, ha a jelenlegi, 7 órától 19 óráig tartó nyitvatartási rendet módosítanánk 6 órától 22 óráig. Ehhez kérem belügyminiszter asszony segítségét, a feltételek megteremtését.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit