DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS

Full text search

DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS
DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Azt tudnám mondani ellenzéki képviselőtársaimnak, hogy azért vigyázzanak ezzel a búskomorságba való kergetéssel, mert úgy elveszik a kedvét az embereknek az élettől, hogy még választani sem fognak elmenni, és akkor esetleg még a Fidesz-szimpatizánsok is a depresszióba süllyedvén otthon üldögélnek majd jövő tavasszal. Úgyhogy amikor négy törvényjavaslatról tárgyalunk, akkor nem kellene az összes ördögi világképüket ide elébünk felrajzolni.
Itt arról van szó, hogy egyrészt Ékes képviselő úrnak, akitől nem ezt szoktam meg, javaslom, hogy a száz lépés programhoz szívesen várunk ellenzéki javaslatokat is, hiszen a magyar társadalomnak az az érdeke, hogy ne várja meg mindig a soron következő választást, hanem amit a politikusok összegyűjtenek, abból eredmény szülessen.
Itt négy olyan javaslatról van szó, ami egy abszolút szemléleti áttörést jelent egyébként, hiszen a foglalkoztatás elősegítéséről szóló javaslat azt tartalmazza, hogy sokkal aktívabb foglalkoztatáspolitikára, sokkal aktívabb hivatali munkára van szükség, hogy egy szolgáltató munkaügyi központ lesz, ami most már nem egyszerű ügyfélként fogadja majd az embert, aki csak regisztrál és formálisan kiközvetíti valahol, és utána megállapítja, hogy tovább maradt munkanélküli, hanem a munkaügyi központoktól is új szemléletet követel.
A másik pedig, aminek itt, gondolom, Font Sándor képviselőtársammal majd közösen tudunk örülni - amit sajnos nem tudok meghallgatni, mert el kell mennem -, hogy abszolút szemléleti áttörés van az alkalmi munka tekintetében mind a hazai, mind a külföldi munkavállalónál. Tíz éve az a helyzet Magyarországon, mindegy, hogy ki van kormányon, hogy borzasztóbbnál borzasztóbb szabályok hozzák lehetetlen helyzetbe azokat a munkáltatókat, akik a szezonális mezőgazdasági munkára nem kapnak állandó munkaerőt, hanem csak sokszor külföldi munkaerőt, mint ahogy ez Nyugat-Európában is így van, és ez a munkaerő idejön, és a mostani szabályok olyanok, hogy mire elintézi az eljárást, elmúlik a metszési idő vagy lemegy a szüret.
Tehát ezen a területen egy akkora szemléleti áttörés ez a 60 nap, amit nyilván majd tovább kell nézni, hogy egyéb dolgokban is lehet egyszerűsítéseket végezni, és ahelyett, hogy akkor most a hatóságok (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) a mezőn kergetik ezeket az embereket (Derültség.), most alkalom nyílik arra, hogy törvényes úton lehessen őket foglalkoztatni. (Az elnök ismét csenget.) És én azt gondolom, hogy ennek közösen örüljünk, és a borús kilátásokat pedig más napirendi pontoknál mondják el a képviselőtársaim.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit