ÉKES JÓZSEF

Full text search

ÉKES JÓZSEF
ÉKES JÓZSEF (független): Nagyon köszönöm, elnök asszony, a szót, és talán az ön intelmeit megpróbálom megfogadni, és nem olyan sűrűn kétpercessel megszakítani a további felszólalások lehetőségét. De Földesi képviselő úr vádját utasítanám vissza, amikor azt mondta, hogy nemzettemetést próbáltam. Ez egy óriási nagy tévedés, képviselőtársam! Vissza tetszik emlékezni januárra, amikor a négy parlamenti párt a magyar nemzeti fejlesztési tervet egyeztette, ami a 2007 és 2013 közötti időre fog szólni, mi volt a szlogen? Ezután rendszeresen, többpárti egyeztetéssel fogjuk elkészíteni a nemzeti fejlesztési tervet. Az elnök asszony akkor kiskocsival vitte azt a rengeteg anyagot, amit addig megkapott, de soha senki nem egyeztetett.
A legnagyobb probléma ott van - és itt jön be az élelmiszer-biztonság kérdése, a hazai termék- és piacvédelem kérdése is -, hogy amikor leültünk négypárti, többpárti egyeztetésre ebben a kérdésben, már akkor meghozta a hatását, még a parlament el sem fogadta, de már a hatása bekövetkezett. Tudja, képviselőtársam, hogy egy önkormányzat hány adót vethet ki a helyi vállalkozókra és a saját állampolgáraira? Ötöt. Tudja, ennek mi lesz a következménye, a következő? Hogy az ott lévő hazai kényszer-, kis- és középvállalkozások tömegei fognak megszűnni, ha ez be fog következni. Nem nemzettemetésről van szó!
A legnagyobb problémája ott van a törvényeknek, képviselőtársam, hogy jó törvények születnek, a végrehajtás területén nagyon hanyag maga a végrehajtás. A másik oldalon pedig, amikor törvényt alkotunk, szégyen, hogy nincs itt a Pénzügyminisztériumtól senki, szégyen, hogy a Gazdasági Minisztériumtól nincs itt senki, hisz ez a törvény egyrészt a gazdasággal, pénzügyi kérdésekkel is foglalkozik. Összedolgozik a négy minisztérium egyáltalán vagy az Egészségügyi Minisztériummal együtt? Ez egy óriási nagy kérdés!
A legnagyobb probléma ott van, hogy az akut problémával foglalkozunk, nem azt vizsgáljuk meg, hogy mi okozta azt az akut problémát, azon hogyan tudnánk esetleg változtatni, hogy jobbá váljon az egész. Ugye, Béki Gabriella, képviselő asszony? (Béki Gabriella bólint.) Itt tartunk, és ez a legnagyobb probléma, és ez lesz a veszte a magyar gazdaságnak, ha nem vagyunk képesek azt megvizsgálni, hogy mi váltja ki a problémákat, hanem ad hoc megpróbálunk mindenre egy-egy törvényt, egy új törvényt alkalmazni. A korszerűsítésnek én is híve vagyok, képviselőtársam, de próbáljuk meg egységesen az akut problémát kiváltó okot feltárni, és arra a választ megkeresni, akkor sokkal előrébb fogunk jutni.
Köszönöm a figyelmüket. (Szórványos taps a függetlenek soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit