FÖLDESI ZOLTÁN

Full text search

FÖLDESI ZOLTÁN
FÖLDESI ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Végighallgatva a bizottsági előadókat, a kisebbségi bizottsági előadókat és a vezérszónoklatokat, nekem olyan érzetem volt, hogy a dumakormány szlogen szajkózása után most némi zavarodottság van az ellenzék soraiban, mert fanyalognak azon törvényjavaslataink iránt, amit most a kormány és a munkahelyi kormányzat - végrehajtandó a száz lépés programját - elsőként idejuttatott a Házba.
Konkrét szakmai javaslatokról van szó, és nem véletlen, hogy a munka világát érintő kérdések az elsők, hiszen érzékeljük azt, hogy minden munkanélküli sorsa számít - Magyarországon foglalkoztatási gondok vannak -, és az a törvényjavaslatsor, ami most előttünk van, egyszerre gazdasági kérdés, társadalompolitikai kérdés, társadalmi igazságosságot érintő kérdés is.
Érzékeltük a reálszféra jelzéseit, és a kialakult helyzet az én megítélésem szerint az elmúlt 15 évben alakult így, bár ennek a foglalkoztatási helyzetnek van némi olyan aspektusa, hogy például nem a mi kormányzásunk ideje alatt nőtt duplájára az egyetemi és főiskolai hallgatók száma, ontva ma már ez a rendszer a diplomás munkanélkülieket.
Nos, a benyújtott törvényjavaslatokkal kapcsolatosan szeretném elmondani, hogy nemcsak ezek, hanem a tegnap felvázolt, miniszterelnök úr által jelzett szakképzési elképzeléseink is itt lesznek rövidesen az asztalon. Tehát egyrészt most foglalkoztatási ügyekről van szó, de rendszerben gondolkodik koherensen a száz lépés programja.
(Az elnöki széket dr. Dávid Ibolya, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Amit a legfontosabbnak tartok, hogy mindaz, amit most kezdeményeztünk, jó a munkavállalónak, jó a munkaadónak, és szeretném fölhívni az önök figyelmét, hogy ez bírja az Országos Érdekegyeztető Tanácsban a szociális partnerek támogatását, tudomásul vették azokat a foglalkoztatáspolitikai irányokat, amelyeket kezdeményeztünk.
Kérjük tehát önöket, hogy támogassák, és jó szándékú szakmai javaslataikkal erősítsék ezt az elkezdett törvénysort, mert ez valamennyiünk érdekét, ennek az országnak az érdekét szolgálja.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit