FÖLDESI ZOLTÁN

Full text search

FÖLDESI ZOLTÁN
FÖLDESI ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tudomásul veszem, hogy van négy írásban leadott hozzászólás, de az Ékes képviselő úr által elmondottakra szeretnék reagálni, és szeretnék tőle néhány dolgot megkérdezni. Azon túl, hogy felfestette a nemzethalál vízióját, mert az elmúlt 10 percben nem talált egyetlenegy mondatot sem, ami támogatható lett volna ebben a törvényjavaslatban, egyébként nem is erről beszélt, hanem a gazdaságpolitika és nem tudom, minek az összefüggéseiről.
Képviselő úrtól szeretném megkérdezni, hogy akkor is találkozott-e magyarországi vállalkozókkal, amikor kétszer jelentősen megemelték a minimálbért oly módon, ahogy történt. Mert akkor szeretnék választ kapni arra, hogy az akkor önnel találkozó vállalkozók mit mondtak a versenyképességről és arról, hogy milyen terheik vannak. Azt is szeretném elmondani, kár, hogy nem volt itt a napirend előtti hozzászólásoknál, mert akkor meg arról beszélt a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára, hogy nem kéne nagyon emlegetni a környező országokat pozitív példaként munkanélküliségben sem, mert Szlovákiában 18 százalékos a munkanélküliség, Lengyelországban 9 százalék körül van. Lehet hasonlítani a magyar 7,2-höz, ami valóban nőtt az elmúlt időszakban néhány tizeddel. Ezt is össze lehet hasonlítani azokkal a közgazdasági összefüggésekkel, amikről ön beszélt.
Szeretném elmondani, hogy közel 60 milliárd forintot fordított a kormány az elmúlt évben a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának támogatására. Valahol rendet kell csinálni ebben a rendszerben, mert az sem járja ám, hogy oda nem jut el a pénz, ahol rászorulnak. Azt nem vitatom, hogy akkor az a döntés nagyon sokakat hátrányosan érintett, reméljük, hogy ezt az idén korrigálni tudjuk.
Összességében pedig: nagyon sajnálom, képviselő úr, akit egy nagyon higgadt, nagyon korrekt és mérlegelő képviselőnek tartottam eddig megnyilatkozásaiból, hogy ebből a négy elemből álló törvénycsomagból ön egyetlen mondatot nem tartott támogathatónak. Nem dolga természetesen ellenzékből, de azért szeretném elmondani, hogy ez a négy elemből álló törvénycsomag pontosan arról a célról szól, amelyet egyébként szándékaink szerint, remélem, szeretnénk valamennyien ebben az országban: a jobb foglalkoztatási helyzetről. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit