FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Még egyszer szeretném leszögezni: a szociális rendszer önök által elindított átalakítása azt eredményezi Magyarországon, hogy némely család számára a 3-4 gyermek vállalása azért szükséges, mert ebből tartja fent magát a család, pontosabban a gyermekek után most már alanyi járó támogatásból, más családok számára pedig a 3-4 gyermek vállalása épp a tönkremenetel útját jelenti. Hihetetlen anomáliákat fog hozni ez a társadalomban!
Ami a munkabér nagyságát illeti, Göndör képviselő úr: ha ön azt mondja, hogy véleménye szerint alacsony napibéren kerülnek foglalkoztatásra az alkalmi munkavállalók - mert erre történt utalás -, és azt mondja, jobb lenne, ha magasabb összegeket fizetnénk, akkor az előterjesztő miért kezdi 1800 forintnál, és legmagasabb kategóriában 4600 forintnál állítja be a sávokat? Mert ez azt jelenti valójában, hogy az alkalmi munkavállalás keretében egyébként elmondom, a napibér jelenleg 3000-3500 forintnál tart például, tehát teljesen jól lövi be a Munkaügyi Minisztérium a sávokat, látja, hogy ez a valóság. Ha ön felszorozná egy hónapban a jövedelem megszerezhető nagyságát, hogy e tekintetben mit jelentene egyhavi bérre, akkor azt látnánk, hogy ja, igen, ez tényleg már a minimálbér fölött van elég rendesen, úgy mellesleg. Tehát ezzel önmagában nincs gond.
(Az elnöki széket dr. Deutsch Tamás, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Alapvető gond azzal van - mint említettem -, hogy nincs Magyarországon hadra fogható munkaerő, mert semmilyen inspiráció nincs arra - és nagyon lehetőség sincs -, hogy nagy távolságokba elmenjenek arra a helyre alkalmi munkát vállalni, ahol éppen ez a munkaerőigény megjelenik. Ez egy strukturális probléma, amelyen nem fog tudni túllépni bármilyen törvénytervezet sem, mert hiába próbáljuk azt mondani, hogy önnek kevesebb közterhet kell fizetni, ha az északi régiókból a fellelhető munkanélküli-létszám nem fog elindulni a munkaerő-felvevő megyék területére.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit