GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Nem tudom megállni, hogy reagáljak Font képviselő úr néhány gondolatára.
Képviselő úr, ön használta azt a kifejezést, hogy nincs hadra fogható munkanélküli a mezőgazdaság számára. Én tisztelettel a következőt javasolnám. Miért nem beszélünk arról, hogy megfizetik-e tisztességes bérrel azokat, akik a mezőgazdasági munkában akarnak vagy részt vennének? Ezt a kérdést is meg kellene egyszer válaszolni! Ennek a programnak, ami az igazságosabb közteherviselésről szól, a felzárkózásról szól, ez is része, nemcsak az, hogy az állam vállal többet, hanem többet kell vállalni a vállalkozóknak is.
Én hallottam, amiket Ékes képviselő úr korábban elmondott, és majd a végén szerintem még műsoron kívül vele erről szívesen beszélgetek. De szeretném elmondani képviselő úrnak, hogy amikor azt a kis bért fizetik, vagy nem fizetnek járulékokat, azoknak a vállalkozóknak a jövedelmét, a nyereségét gazdagítjuk a közös forintjainkból, képviselő úr! Tehát a nagy többség, a tisztességesen járulékot fizetők többségének a rovására néhány, egy kivételes réteg gazdagodhat. Azt gondolom, hogy ez nem tisztességes. Ez a bérből, fizetésből élők számára elfogadhatatlan, hosszú távon minden körülmények között. Azért kellene arról is beszélni, hogy az az alkalmi munkavállalói rendszer, amivel mi most kiegészítjük a korábbit, számukra a pluszjuttatás lehetőségét, annak az opcióját is megteremteni, és azt gondolom, hogy ez egy rendkívül fontos dolog. Tehát jogot szereznek valamilyen ellátásra, és még így is kevesebb járulékot fizetnek, mint az átlag.
Köszönöm szépen, elnök asszony. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit