GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Kedves Képviselőtársaim! Rákos Tibor Képviselő Úr! Nincs teljes elégedettség. Nincs - és nagy baj lenne, ha az lenne. De azt kell mondanom, hogy nyugodtan elégedettebbek lehetünk, mint önök, mondjuk, három vagy négy esztendővel ezelőtt, mert magasabb a foglalkoztatottság szintje ma Magyarországon, mint akkor volt, többen dolgoznak, és többen tisztes jövedelemből élnek, hiszen csak a reálbérek tekintetében ebben a három esztendőben 24 százalékos növekedés következett be Magyarországon. Ez az egyik része a dolognak.
A másik része a dolognak, hogy nyugodtak nem lehetünk, nem is vagyunk, de az inaktívak köréből több mint százezer embert a munka világa közelébe hoztunk, vagy a munkaügyi regiszterekbe, ahol esélyt és lehetőséget kapnak arra, hogy a munka világában helyet szakítsanak a későbbiekben, vagy pedig foglalkoztatottakká váltak. Azt mondom, nem vagyunk elégedettek, a foglalkoztatottság szintjét Magyarországon mértékadó módon növelni kell az elkövetkezendő időszakra vonatkozóan is.
Annak a négy törvényjavaslat teljes hátterét nyilván nem tudja megteremteni, ez nem is feltétlen módon csak és erről szól; befolyásolja, bizonyos értelemben segíti a foglalkoztatás bővülésének alakulását, de összességében nem. Úgy, ahogy arról Bernáth Ildikó is szólt, nem véletlenszerűen tette, hiszen hallotta többször a szánkból, hogy egy komplex, összefüggő rendszer keretei között vizsgáljuk ezt a kérdéskört, és nem véletlen, hogy az elkövetkezendő hónapokban akár az adó-, az élőmunkateher és egyéb más kérdések tekintetében is visszatérünk a parlament elé, hiszen azt gondoljuk, hogy folytatni és erősíteni kell azt a folyamatot, ami az adó mértékének a csökkentésével párosul, ami az elmúlt három esztendőben 1 százalékpontos csökkenést jelentett, a személyi jövedelemadó tekintetében pedig mértékadó módon csökkentette. Mindezt részletesebben a következő kétpercesemben.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit