GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Csáky úr hozzászólásához illeszthetően, tisztelt elnök asszony: több kell a foglalkoztatásban. Egyetértünk, igen, azzal is, amit Németh Szilárd mond a statisztikai adatok tekintetében. Tényszerűek, persze, de nem nézi meg Németh Szilárd úr azt, hogy három évvel ezelőtt, négy évvel ezelőtt, egy korábbi kormányciklus időszakában ugyanúgy, mondjuk, egy évvel a választások előtt mik voltak ezek az adatok. (Bernáth Ildikó közbeszól.)
(12.10)
Talán ha ezek az adatok majd összehasonlításra kerülnek, akkor önt sem nyugtatják meg, azzal együtt, hogy több kell, egyetértünk. Tehát olyan helyzetet kell teremteni, ahol az alacsonyabb képzettségű emberek is helyzetbe kerülhetnek, és olyat, ahol a diplomás pályakezdő fiatalok is sokkal inkább lehetőséget kapnak, mint ahogy, mondjuk, a korábbi kurzus időszakában kaphattak. Nem véletlenszerű, hogy, mondjuk, a Start-program elindításával azt akarjuk megteremteni, hogy a munkaadók kellően motiváltak legyenek a pályakezdő diplomások foglalkoztatása tekintetében, hogy az első évben csak 15, a másodikban 25 százalékos, és a harmadik esztendőben terhelje majd őket az a járulékteher, ami egyébként a normál foglalkoztatási keretek között megjelenik.
Igen, látjuk azt, hogy hol és milyen típusú problémák vannak. A problémák kezelése tekintetében megfelelő intézkedési és elképzelési soraink vannak. Természetszerű, hogy mindezek mellett arra is oda kell figyelni, és arra is erőket, forrásokat kell csoportosítani, hogy a megfelelő gazdasági környezet tovább erősödjön; hogy a hátrányos helyzetű térségek olyan támogatási feltételrendszer keretei között tudják élni az életüket, ahol a foglalkoztatás bővülése nem elképzelhetetlen kategória, hanem valósággá válik. Köszönöm szépen megtisztelő figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit