GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Képviselőtársaim! Ékes úr, nem mondom, hogy nem tartozik a témakörhöz az, amiről beszélt, de szorosan értve nem a négy törvényjavaslatról szólt a dolog. De szükségszerű beszélni ezekről a kérdésekről, úgy, ahogy Rákos úr is mondja, hogy az 50 ezer forintos minimálbér meg kell-e hogy ijesszen valakit, vagy nem. Persze, ha csak azt nézzük, hogy egy munkaadó hogyan közelít a minimálbér összegéhez, hogy az az a pénz-e, amit a dolgozó a zsebébe tesz, vagy az a pénz-e, amit a kormányzat a magáévá tesz, nem mindegy. Azt tudja ugye, hogy abban az időszakban azoknak a pénzeknek a java része nem a dolgozók zsebébe került, hanem a kormányzat kezébe.
A filozófiája tehát ennyiben más a mi gondolkodásunknak, hogy amikor mi minimálbért emelünk, mindezek mellett arról gondoskodunk, hogy ez személyi jövedelemadó-mentes legyen, tehát oda kerüljön a dolgozók zsebébe, és nem az állam kezébe. Visszatekintve Ékes úr felszólalására, csak azt szeretném mondani, hogy mennyiben változik a világ folyamatában előrehaladva. A foglalkoztatókat 1992-ben, biztos ismert ez az időszak, 24,5 százalékos nyugdíjjárulék terhelte és 19,5 százalékos egészségbiztosítási járulék. Ha ezt a kettőt összeadjuk, követhető, hogy az gyakorlatilag 44 százalékos mértéket öltött. Jelen időszakban a munkaadó tb-járulékfizetési kötelezettsége folyamatában is csökkent, de jelen időszakban ez úgy néz ki, hogy ez 18, illetve 11 százalék, azaz 30 százalék alatti.
Azt gondolom, hogy ez az a folyamat, amit érdemes erősíteni, és ez az a folyamat, amelynek a medrében haladva előre el lehet érni azt, hogy foglalkoztatásbővülés és további erősödés következzen be.
Köszönöm szépen.
(12.30)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit