GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Ahogy Font Sándor a mezőgazdaságot érintő problémákat, főleg a szezonális jellegű problémákat érinti, azt én teljesen világosan értem, látom, vannak olyan típusú problémák, amelyekre, így adott szezonális feladatok ellátására nagyon nehezen toborozhatók össze emberek. Biztos, hogy ennek több hátulütője van, biztos, hogy ebben szerepet játszik az is, amiről Göndör képviselőtársam beszélt, hogy talán nem érzik elegendőnek a tevékenység ellenében nyújtott pénzügyi szolgáltatást az érintettek.
A másik oldalról nézve pedig vannak olyanok is - és erről ma már beszéltünk egyébként más törvények keretei közötti módosítások kapcsán -, akik bizonyos szociális ellátásoktól estek el akkor, ha munkát vállaltak. Ugye, ez a gyermekvédelmi támogatás rendszere volt.
(13.30)
Az a jó, ha afelé haladunk, hogy beépítettük az egységes családtámogatási rendszerbe a gyermekvédelmi támogatást, és ezáltal az, aki munkát vállal, nem esik el ettől, hanem a továbbiakban is megkapja. Mert akkor nem azon fog morfondírozni, hogy vállaljak-e munkát vagy ne vállaljak, mert három gyermekem után kapok tizenhatezer-egynéhányszáz forintot, de ha vállalok munkát, akkor ettől elesek. Hát persze, hogy alulmotivált lesz, ha ez a helyzet fennáll. Nem véletlenszerű, hogy ezek a módosítások ezért következnek be. Azt gondolom, hogy ezek együttesen, halmazati jelleggel szülnek olyan helyzeteket, amelyek a nagyobb hatékonyságot és a nagyobb munkavállalási hajlandóságot megteremtik, akár a mezőgazdasági szezonális foglalkoztatás tekintetében is.
Németh Szilárd úrnak pedig csak annyit mondanék, hogy a prémiumévek program arról szól, hogy a munkanélküliség helyett legalább részmunkaidőben. A másik része után megfizetett járulékok esetében pedig ne essek el tőle, és ne csorbuljon a nyugdíjam. Ez lényege a történetnek.
Köszönöm szépen megtisztelő figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit