NÉMETH SZILÁRD

Full text search

NÉMETH SZILÁRD
NÉMETH SZILÁRD (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tatai-Tóth Andrásnak üzenem, hogy nagyon is megértettem, miről van szó. Az egyik az elbocsátást segíti elő, illetve a kitessékelést a munkahelyekről a közszolgálatban, a másik pedig a saját embereink benntartását, esetleg még öt évvel meghosszabbítva. Persze, hogy leesett, hogy miről van szó. De különben majd még elmondhatja nekem, hogy ön mit gondol erről.
Ami hátrányosan érinti a munkavállalókat, az egyrészt az, hogy megváltozik a munkaszerződésük, és például akkor, amikor nyugdíjra lesznek jogosultak, megszüntetik a munkaviszonyukat, és a felmentési időre a határozott időre való kinevezés miatt nem lesznek jogosultak. Tehát ettől a pénztől elesnek. Az egyik módosító indítvány ennek a visszarendezését irányozza elő, tehát hogy ezt is meg tudják kapni azok az emberek, akik részt vesznek a prémiumévek programban.
A másik pedig, hogy a Munkaerő-piaci Alap csak a járulékokat egészíti ki, de az a pénz kimarad a nyugdíjalapból, amit esetleg megkaptak volna három év alatt a vállalatnál bekövetkezett béremelések során. Ez pedig egy jelentős pénzösszeg lehet, úgyhogy a másik módosító indítványunk meg pont erre irányul, hogy ezek is a későbbiek folyamán a nyugdíjat meghatározó számításokba bekerüljenek.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit