DR. GARAMHEGYI ÁBEL

Full text search

DR. GARAMHEGYI ÁBEL
DR. GARAMHEGYI ÁBEL gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár, a napirendi pont előadója: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Külkereskedelmi forgalmunk jelentős része tengeren bonyolódik, ahol az utóbbi években a magyar gazdálkodó szervezetek általában fuvaroztatóként, esetenként pedig hajóbérlőként, illetve fuvarozóként is részt vesznek.
Az egyezmény célja a hajók tüzelőanyag-vételezése során bekövetkező környezetszennyezésért viselt polgári jogi felelősség szabályainak nemzetközi szintű egységesítése. Jelen egyezmény szerint az 1000 bruttóregisztertonnát meghaladó űrtartalmú hajó tulajdonosa köteles biztosítást kötni vagy egyéb pénzügyi biztosítékot, például bankgaranciát adni az esetleg bekövetkező káreseményekre. Ez garantálja a károk megtérítését.
(17.30)
Magyar lobogó alatt jelenleg tengeri nagyhajó nem közlekedik, folyam-tengeri nagyhajó viszont igen, és ezekre az egyezmény rendelkezései ugyanúgy vonatkoznak.
Tisztelt Országgyűlés! A beterjesztett törvényjavaslattal az említett egyezmény kihirdetését kezdeményezzük annak érdekében, hogy a hazai jogrendszerbe illesztés megtörténjen. Mindezekre tekintettel kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy a T/4470. számon beterjesztett törvényjavaslatot megvitatni és támogatni szíveskedjenek.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit