ELNÖK (dr. Áder János)

Full text search

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Soron következik a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény, valamint az országos népszavazásról és népi kezdeményezésről szóló 1998. évi III. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Az előterjesztést T/4409. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/4409/13. és 19. számokon kapták kézhez.
Az előterjesztői zárszó a részletes vita lezárását követően már elhangzott, így most a határozathozatalok következnek. Ennek során nem döntünk az ajánlás 5. és 8. pontjairól, mert azok nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást. Az ajánlás 1. pontja sem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást, de az SZDSZ szavazást kért róla.
Tájékoztatom önöket, hogy az előterjesztő az ajánlás 2., 3., 6., 7., 12. és 13. pontjait, valamint a kiegészítő ajánlás 1., 2., 3., 4., 5., 6. és 7. pontjait támogatja. Ezek elfogadása kizárja az ajánlás 9., 10. és 11. pontjaiban szereplő javaslatokat. Felhívom figyelmüket, hogy ezek elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 366 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.
Most azokról a javaslatokról szavazunk, amelyekről a Házszabály értelmében még dönteni lehet.
Az ajánlás 1. pontjában Hankó Faragó Miklós és Gulyás József az 1. §-ban a választási eljárási törvény 10. § (2) bekezdésének kiegészítését javasolják a szavazóköri részvétellel kapcsolatban. Az SZDSZ képviselőcsoportjának a kérésére szavazunk. Felhívom figyelmüket, hogy az indítvány elfogadásához a jelen lévő képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 21 igen szavazattal, 333 nem ellenében, 11 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 4. pontjában Czira Szabolcs a 4. §-ban a választási eljárásról szóló törvény 61. § (3) bekezdésének módosításával azt kezdeményezi, hogy a mozgóurna igénybevétele meghatalmazott útján is kérhető legyen. A bizottságok nem támogatják. Felhívom figyelmüket, hogy az indítvány elfogadásához a jelen lévő képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 164 igen szavazattal, 201 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, hogy van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. Szakács László képviselő úr jelentkezett az MSZP-frakcióból. (Dr. Szakács László: Tévedés!) Tévedésből. Zárószavazásra e törvény esetében is a következő ülésünkön kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit