KISS FERENC

Full text search

KISS FERENC
KISS FERENC (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Két dologra szeretnék reflektálni. Az egyik, hogy szerepel a 11. §-ban a munkavégzésre vonatkozó összehangolási kötelezettség elmulasztása esetén a munkavédelmi bírság. Mindnyájunk előtt ismert, hogy komoly vállalkozások és alvállalkozók száma dolgozik egy-egy munkahelyen, ahol a munkáltató meghatározásánál gondok szoktak jelentkezni, hogy ki az, aki felelős az összehangolási kötelezettségért, és így próbálnak kibújni a szabálysértési bírság alól.
A másik a szabálysértési bírsággal kapcsolatos. Sajnálatos, hogy nem nyilvánosak a munkavédelmi bírságok, és akár megyénként, de még munkaügyi, munkavédelmi felügyelőnként is mások és mások. Talán itt is megfontolandó lenne két dolog. Az egyik valamilyen szempontrendszer vagy akár pontrendszer kialakítása, a másik pedig: azoknak a szabálysértést elkövető munkáltatóknak az adatait és a büntetés összegét valamilyen módon nyilvánosságra kellene hozni, és meg kellene jeleníteni.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit