DR. HORVÁTH ÁGNES

Full text search

DR. HORVÁTH ÁGNES
DR. HORVÁTH ÁGNES egészségügyi miniszter: Köszönöm szépen, képviselő úr, de látszik, hogy ugyanarra a srófra jár valamennyiünk agya ebben a biztosítási rendszerben. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Tévedés. Nem jár. Csak neked.) Alapvetően ezek a pénztárak csakis és kizárólag kötelező egészségbiztosítási tevékenységet végezhetnek. Pont az volt a célunk azzal, hogy a kiegészítő pénztári tevékenységet ne végezhessék önállóan, hogy ne történhessen meg véletlenül sem az adatok bármifélefajta keveredése.
Egyébként például garancia a biztosított számára az is, hogy belépéskor tőle semmilyen, az egészségi állapotára vonatkozó adat nem kérhető (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Hiszi a piszi.), a belépési lap vagy nyilatkozat tartalma például szintén szabályozott.
Ami a mi elképzelésünk szerint elvégezhető tevékenység, az kizárólag az ügynöki tevékenysége a kiegészítő egészségbiztosításnak, de ez csakis és kizárólag ügynöki tevékenységet jelenthet (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Lárifári.), amikor szintén el kell különíteni teljesen egyértelműen az adatokat egymástól, amit természetesen szintén mind a felügyelet ellenőriz, mind akár az adatvédelemnek joga van ellenőrizni, és nemcsak joga, hanem kötelessége is.
Köszönöm szépen képviselő úr kérdését, és remélem, hogy ugyanígy fogjuk tudni folytatni a vita során is.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit