ELNÖK (dr. Világosi Gábor)

Full text search

ELNÖK (dr. Világosi Gábor)
ELNÖK (dr. Világosi Gábor): Soron következik az országgyűlési képviselők választásáról szóló 1989. évi XXXIV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Magyar Bálint, SZDSZ, Csapody Miklós, független, Világosi Gábor, SZDSZ, Karsai Péter, független, képviselők önálló indítványát T/9057. számon, az egységes javaslatot pedig T/9057/12. számon kapták kézhez.
Képviselőtársaim! Mivel az egységes javaslathoz az előterjesztő módosító javaslatokat nyújtott be, záróvitára is sor kerül. Kezdeményezem, hogy a záróvitában a benyújtott javaslatokat azok jellegére tekintettel összevontan tárgyalja meg az Országgyűlés. Aki ezzel a javaslatommal egyetért, kérem, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés az összevont tárgyalásra tett javaslatot elfogadta.
Megnyitom tehát a záróvitát a T/9057/15. számú ajánlás 1. és 2. pontjai szerint. Megkérdezem, kíván-e valaki szólni hatperces időkeretben. (Nincs ilyen jelzés.) Jelzést nem látok. Megkérdezem, az előterjesztők nevében kíván-e valaki szólni. (Nincs ilyen jelzés.) Nem látok jelzést, így tehát a záróvitát lezárom.
Most a módosító javaslatokról határozunk. Az ajánlásban két pont szerepel. Az 1. pont elhagyásra irányul, ezért annak elfogadásához egyszerű többség szükséges; a 2. pont viszont módosítást tartalmaz, ezért ennek elfogadása a jelen lévő képviselők kétharmadának igen szavazatát feltételezi.
Most tehát az előterjesztő által benyújtott, az ajánlás 1. pontjában lévő javaslatot teszem fel szavazásra, amelyet az alkotmányügyi bizottság támogat. Kérem, szavazzanak az egyszerű többség szabályai szerint! Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 196 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 148 tartózkodás mellett elfogadta.
Most tehát az előterjesztő által benyújtott, az ajánlás 2. pontjában lévő javaslatot teszem fel szavazásra, amelyet az alkotmányügyi bizottság támogat. Kérem, szavazzanak a minősített többség szabályai szerint! Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 198 igen szavazattal, 4 nem ellenében, 146 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/9057. számú törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Tájékoztatom a tisztelt Házat, hogy az egységes javaslat egészének elfogadásához a jelen lévő képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 199 igen szavazattal, 2 nem ellenében, 148 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot nem fogadta el.
(19.20)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit