ELNÖK (dr. Világosi Gábor)

Full text search

ELNÖK (dr. Világosi Gábor)
ELNÖK (dr. Világosi Gábor): Most pedig soron következik a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Göndör István MSZP-s képviselő önálló indítványát T/11199. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/11199/5. és 7. számon kapták kézhez. Emlékeztetem a tisztelt Országgyűlést, hogy az előterjesztői zárszó már elhangzott, így most a határozathozatalokra kerül sor.
Ennek során nem döntünk az ajánlás 1. pontjáról, mert az alkotmányügyi bizottság állásfoglalása szerint az nem felel meg a Házszabály rendelkezéseinek.
Bejelentem, hogy az előterjesztő a kiegészítő ajánlás 1. pontját támogatja. Ennek elfogadása kizárja a kiegészítő ajánlás 2. pontjában szereplő indítványt.
Most tehát a támogatott indítványról döntünk a kiegészítő ajánlás 1. pontja szerint.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatot 188 igen szavazattal, 168 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett elfogadta.
A bizottsági állásfoglalásra figyelemmel még egy javaslatról döntenünk kell. Az ajánlás 2. pontjában Répássy Róbert javaslata következik.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 159 igen szavazattal, 197 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tájékoztatom tisztelt képviselőtársaimat, hogy a határozathozatalunk végére értünk, a zárószavazásra pedig következő ülésünkön kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit