DR. SZÉKELY TAMÁS

Full text search

DR. SZÉKELY TAMÁS
DR. SZÉKELY TAMÁS egészségügyi miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Mielőtt a kérdéseire válaszolnék, a felvezetőjében említett néhány gondolatra próbálnék meg reagálni.
Az, hogy megfáradtak a kollégák, merthogy a munka mellett tanulásra vannak kényszerítve, az egy 2000-ben elfogadott jogszabály volt, amit ha visszaemlékszik, képviselő úr, akkor se nem az Antall-, se nem a Horn-kormány és nem még a Medgyessy-kormány, hanem egész pontosan a Fidesz-kormány hozott, aminek az a lényege, hogy ötévente bizony számot kell adni az orvosoknak a tudásukról, arról, hogy továbbképezte-e magát, mert egyébként az egészségügyben a tudás körülbelül ötévente szokott elavulni.
A háziorvosokkal kapcsolatban szeretném a képviselő úr figyelmébe ajánlani, hogy a háziorvosi kör finanszírozása 2008-ban került rendezésre, amikor egyébként a Fidesz által kezdeményezett népszavazás kapcsán elvesztették a vizitdíjat, és ezt követően a kormányzat teljes egészében kompenzálta őket. Olyannyira egyébként, hogy az ez évi költségvetésben ez az egyetlen olyan előirányzatsor, ahol fejlesztési forrás volt, és innen nem vettünk el egy fillért sem. Egyébként a jövő évre vonatkozóan az elfogadott költségvetés ezen a soron 2 milliárd forint fejlesztést tartalmaz a háziorvosok részére.
Szeretném elmondani a képviselő úrnak, hogy a tervezetthez képest az elfogadott költségvetés 38 milliárd forint többletforrást tartalmaz 2010 vonatkozásában az egészségügyre. Ezért aztán egyetértve önnel abban, hogy egy kiszámítható életpályára van szüksége az egészségügyi dolgozóknak - zárójelben jelzem, egyébként minden egyes foglalkoztatásnak -, erre törekedtünk, és ezért vállalta a kormány ezt a 38 milliárdos többletet, amit az Országgyűlés el is fogadott. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit