HERÉNYI KÁROLY

Full text search

HERÉNYI KÁROLY
HERÉNYI KÁROLY (független): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Sajnos nem áll módomban elfogadni a válaszát. Nem áll módomban elfogadni azért, mert a kormány felelőssége a gázellátás biztonságára vonatkozóan sokkal nagyobb, mint ahogy ön ezt a válaszában jelezte.
Itt nem kis dologról van szó. A magyar gázpiac 20 százalékának működése került veszélyeztetett helyzetbe, ami - ahogy mondtam - 150 ezer kisfogyasztót, cégeket, nagy cégeket, önkormányzatokat érint. Sokkal alaposabb eljárást és sokkal komolyabb hozzáállást várnék a kormánytól, hogy a dolog hátterét tisztázza. Ha a tulajdonosi háttér tisztázatlansága megoldatlan, akkor a kormánynak megvan az eszközrendszere és a lehetősége arra, hogy minden lépést megtegyen ennek a kérdésnek a tisztázására és ezzel a gázellátás biztonságáért, ami alkotmányos kötelezettsége, hogy ezt biztosítsa, a kormány megtegye. Úgy látom, ezt nem tették meg, ezért a választ nem fogadom el.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a függetlenek soraiból.)
(14.40)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit