TÖRÖK ZSOLT

Full text search

TÖRÖK ZSOLT
TÖRÖK ZSOLT (MSZP): Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Miniszter Úr! Orbán Viktor levelét megírta, könnyeivel nem hullatta tele, hiszen ez a levél részint műkönnyekkel van tele, amit a Fidesz elnöke a megítélése szerint szétrombolt ország romjai felett érzett fájdalmában hullatott, másrészt felelőtlen ígéretekkel, amelyeknek a taglalásába inkább nem is mennék bele.
Nem tilos az, sőt, hogy az önmagát népvezetőnek felkent volt miniszterelnök kapcsolatot tartson a választókkal - ugyan. Jómagam is érdeklődéssel olvasom a fideszes hazugságokkal bőven teleszórt “Stop Bajnai” szóróanyagot, de azt legalább csak úgy, minden név, pontos cím nélkül kapom otthonomba. A magyar gazdák, iskolaigazgatók, gyógyszerészek és rendőrkapitányok azonban már nem ilyen szerencsések, nekik nevét és címét is tudják a Fidesz elnöki stábjának munkatársai; sőt, nemcsak tudják, de használják is. (Zaj. - Dr. Répássy Róbert: Még a te nevedet is!) Ők még csak ígérgetésre használják, Navracsics úr nyilván majd a köztisztviselőknek már beígért felmondólevelek kézbesítésére is, mert nincs kétségem afelől, hogy ez a hatékonyan működő gépezet nemcsak a neveket és a címeket tudja, de azt is, ki mire gondol, ki mire szavaz, ki kit támogat. Mert azt már Sarkadtól kiindulva Pécsen át Csornáig láttuk, hogy a Fidesznek nemcsak nyilvántartott szavazói, de bizonytalanjai, sőt ellenségei is vannak, akik között biztosan akad gazda is, mint például néhány szocialista képviselőjelölt vagy képviselő, vagy éppen iskolaigazgató, aki szintén a szocialista padsorokban foglal helyet. Nekik már a frakcióvezető úr beígérte a takarítást, remélem, nem kell megérniük, hogy Kövér László a kötelet is előkeresse a pincéből. (Moraj a Fidesz soraiban.)
Miniszter Úr! Kérdezem én, jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot, ha egy ellenségeit nyilvántartó, bosszúszomjas elszámoltató párt a megyei rendőrfőkapitányok, iskolaigazgatók és gazdák ezreinek lakáscíméhez jut hozzá. Felkészültek-e a nemzetbiztonsági szolgálatok arra, hogy felderítsék az illegális adatlopásokat, és megtalálják azok tetteseit? Biztonságban érezhetjük-e adatainkat, vagy állandó veszélynek vagyunk kitéve az otthonunkban mindnyájan, akik máshogy merünk gondolkodni?
Honnan ismeri a gazdák, mezőgazdasági vállalkozók nevét, címét? Megfigyelik őket? Mindenki emlékszik azokra az időkre, amikor Ecsődi László képviselőtársunk családjára bombát akartak dobni, miután a Molotov-koktélt nem találták elég hatékonynak. Bizonyára emlékeznek körülöttem arra is, hogy hogyan kerültek rács mögé ezek a bűnözők, de arra is, hogy ezt a szellemet Orbán Viktor engedte ki a palackból az utcai ultimátumokkal, fenyegetőzésekkel, a Várban elhangzó, “most már eljött az idő” mondatokkal. (Zaj, közbeszólások a Fidesz soraiból.)
(14.20)
Az az Orbán Viktor, aki mindannyiunk otthonát ismeri, rendőrök, pedagógusok és gazdák magánéletét zaklatja.
Miniszter úr! Kérem, nyugtasson meg minden békeszerető magyar embert, aki nem kér a Fidesz nemzeti számonkérőszékének elégtételéből, hogy a titkosszolgálat nem hagyja, hogy adatainkkal visszaéljenek, fenyegessék családjainkat.
Várom megtisztelő válaszát. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit